FotbollNyheter

Trio tar över i Bosna

I förra veckan blev det klart att Dan Fransson tar över Bosna i division fem under 2017. Nu står det även klart att Roland Ohlsson ,50 år, blir assisterande och Edin Turcinhodzic, 32, målvaktstränare i laget.

– Vi är mycket nöjda med att kunna knyta Dan Fransson som huvudtränare och assisterande tränare Roland ”Rolle” Ohlsson till Bosna. Dessutom så har vi en trotjänare som kliver in som målvaktstränare. Edin Turcinhodzic, 32, som har varit engagerad i klubben under många år (sedan FK Sarajevo tiden) och vill nu hjälpa till med utvecklingen.

Dan Fransson har tidigare tränat klubbar som Heleneholms SK, IFK Malmö, BW90. Dan är känd för seriesegrar med sina lag som IFK Malmö (2013) och senast BW90 där laget var obesegrade genom division 3.
Dan kommer från 1,5 år långt uppehåll och säger så här om det nya äventyret.
– Det känns bra. Jag behövde denna tid för att vila, vara med familjen och ladda om så nu har jag samlat ny energi för framtida uppdrag – närmast nu då i Bosna, säger Dan.
– För mig handlar det inte om på vilken nivå laget ligger som jag tränar. Det viktiga är hur intressant spelarmaterialet är, att det är unga killar som vill något med sin fotboll, unga killar med utvecklingsmöjligheter.
– Jag som tränare kräver stor disciplin på mina spelare men ställer alltid upp för gruppen och skyddar spelarna i ur och skur. Jag ger och vill ha tillbaka av mina spelare, säger Dan.

– Vi i Bosna vet att Dan är en bra tränare och hans framgång med IFK Malmö och BW90 har ju inte gått att undgå. Men framförallt så var det hans sunda tänk och pedagogiska sida som fick oss att knyta honom till klubben. Vinnarskallen han besitter får man med på köpet. Vi tror att Dan kan knyta samman vår grupp av spelare och ta dom till nästa nivå, säger Elvedin Padjan.

Roland ”Rolle” Ohlsson kommer närmast från Husie IF där han har haft han om ett ungdomslag. Innan dess var han flera år i BK Olympic. Han har varit ungdomstränare till Amko, Safet, Dino.
-Jag känner Dan personligen och det är en fantastiskt härlig människa som har otroligt mycket att dela med. Är fantastiskt för mig att få jobba med en sådan person samt ny utmaning att jobba med seniorer.
Edin Turcinhodzic har varit i klubben längst av alla (utan avbrott), varit aktiv på alla fronter, utespelare, målvakt (som varit hans huvudposition), ekonomiansvarig och framförallt ordförande för några år se. Förutom att målvakterna Emil och Bojan får en kunnig och bra målvaktstränare får framförallt klubben och laget en riktig trotjänare.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close