FotbollMalmö FFNyheter

Två MFF-läger till priset av ett

Med allsvenska mått mätt har MFF minst sagt gott om pengar.

Men några utsvävningar är det inte tal om. Så när laget åkte ur cupen mot Landskrona BoIS föll det sig naturligt att åka till Spanien på försäsongsläger.

– Utan gruppspel i Svenska cupen och med en extra lång försäsong utan tävlingsmatcher bedömde vi att vi måste satsa på två istället för ett läger. Men vi ökade inte budgeten. Därför föll valet på Spanien där vi kan få två läger till priset av ett i Dubai eller Florida som vi varit i de senaste säsongerna, säger MFF:s VD Niclas Carlnén.

Han är på plats i Salou där MFF valt att lägga det första lägret och tycker att det är ett mycket bra upplägg.

– Gräsplanerna vi har tränat på och spelade matchen mot Östersunds FK på håller hög klass och det var egentligen det viktigaste. Bra planer är avgörande.

– Sedan är det ju varmare i Dubai och Florida. Men vi har ändå haft gott flyt. Man kan aldrig gardera sig fullt ut mot vädret. För ett par veckor sedan såg jag att det snöade i södra Spanien där några lag var nere och tränade. Jämfört med det har vi det skönt och det är betydligt bättre än hemma, säger Niclas Carlnén, och blir närmast bestört när han hör att väderrapporterna talar om snö och kyla hemma i Malmö nästa vecka.

Till hösten ska den nya hybridgräsytan som ersätter plan 5 och 6 på Stadionområdet stå klar och någon gång i framtiden ska förhoppningsvis Malmö stadion vara riven och en multiarena vara klar att tas i bruk.

Men hur bra förhållanden MFF än får hemma under försäsongen har Niclas Carlnén svårt att tänka sig att helt avstå från att åka utomlands.

– Bra planer och träning är en aspekt, en mycket viktig sådan. Men det finns även en sammanhållnings- och lagbyggar-faktor. Det är viktigt att svetsa samman truppen och det gör man på läger.

Salou-lägret avslutas den 9 februari sedan MFF dagen innan matchat mot den allsvenska nykomlingen IK Sirius. Läger nummer två arrangeras i Marbella mellan den 13-19 mars där en träningsmatch mot norska Molde FK är inbokad. Vid det laget har nästan alla konkurrenterna redan spelat tre tävlingsmatcher i Svenska cupen.

Malmö FF:s policy att hålla i pengarna ger för övrigt resultat. Bokslutet för 2016 är ännu inte offentligt, det blir det strax före årsmötet, men Niclas Carlnén har flera gånger pekat på att det ser bra ut trots att säsongen inte bjöd på något Europaspel.

– Om inte allt slår fel blir det ett litet plus, konstaterar han.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close