Nyheter

Jessica Ryde lämnar H65 Höör

H65 Höör meddelade under tisdagen att Jessica Ryde lämnar klubben efter fyra framgångsrika säsonger där hon etablerat sig som en av SHE:s bästa målvakter. Grädden på moset var naturligtvis segern i Challenge Cup 2014. 2015 tilldelades hon priset ”Årets komet”. Jessica kom till H65 från LUGI efter säsongen 2013 och har även meriter från Juniorlandslaget.

I ett presmeddelande skriver klubben:
”Det har varit Jessicas målsättning att ta nästa steg i karriären genom spel i en utländsk liga och vi glädjer oss över att hon nu fått chansen till det. Vilken klubb det handlar om kommer att bli officiellt senare i veckan.”
– Jag kommer till en bra klubb och tror att det kommer att vara rätt steg i min utveckling. Jag har trivts jättebra i H65, men det ska samtidigt bli väldigt spännande att prova på någonting helt nytt och flytten blir av till ommaren. Fram tills dess är det fullt fokus på den här säsongen, säger Ryde.

H65 skriver vidare:
Samtidigt kan vi meddela att vår landslagsmeriterade målvakt Jannike Wiberg beslutat sig för att fortsätta i H65 Höör i ytterligare minst en säsong. Någon ersättare för Jessica Ryde är ännu inte utsedd. Klubben tittar just nu på flera möjligheter, både internt och ute på spelarmarknaden.”
Värt att nämna är att H65 Höör idag har en SHE-målvakt i Team Eslöv, Evelina Sjöström, som är utlånad säsongen ut. Dessutom finns Lykke Winberg som spelar i division ett-laget.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close