skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Tio nya i IFK Trelleborg

I åtskilliga år har IFK Trelleborg gjort sina supportrar besvikna. Klubben har satsat, tippats i toppen och inte nått ända fram.

Ifjor skulle laget vinna division 3. Det blev en fjärdeplats.

Nu byggs det upp en ny förväntan att IFK Trelleborg ska lyckas närma sig Trelleborgs FF. Nyförvärven är starka och det senaste kommer faktiskt från just TFF.

Freddie Sramek har bestämt sig för att återvända till IFK, där karriären en gång inleddes. 2016 spelade den 22-årige mittfältaren 16 matcher i Superettan för TFF.

_ Ett klassförvärv för oss och han hade många andra förfrågningar. Vi är givetvis glada att en ung, men samtidigt rutinerad Superettanspelare väljer att gå till ett division 3-lag och han känner redan många i truppen , säger IFK Trelleborgs tränare Daniel Lindgren.

160702 Trelleborgs Freddie Sramek under fotbollsmatchen i Superettan mellan Varberg och Trelleborg den 2 juli 2016 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147
rFreddie Sramek spelade 16 matcher för TFF 2016. Nu är är klar för IFK Trelleborg. Foto: Bildbyrån

Från TFF har IFK även hämtat Haris Smriko, en 19-årig anfallare som spelat i TFF U19 och U21 samt den 19-årige MFF-fostrade backen Linus Nilsson och 17-årige Adam Golstrand.

De övriga nyförvärven är Rasmus ”Ralle” Nilsson från BK Flagg, Johan Hellström från ÖT Smygehuk FF, Denis Malovic som spelat i IFK Norrköping och TFF, men den senaste säsongen var utlånad till ÖT Smygehuk FF, Fahrang Fathiyan från Torns IF, Robin Ohlsson, FC Trelleborg och Andreas ”Andy” Persson från FC Höllviken.

29-årige innermittfältaren Rasmus Nilsson har i många år varit tongivande i Malmöklubbar som Malmö City FC/Kirseberg IF, Kvarnby IK och BK Flagg och tillför massvis med rutin. Samma sak gäller den 26-årige anfallaren Andreas Persson, som dessutom är en pålitlig målskytt.

_ Vi har saknat den där riktigt utpräglade målskytten. Det får vi i Andy, som letat ny inspiration, säger Daniel Lindgren.

Att Dennis Melander tog en säsong till i IFK Trelleborg var kanske ännu viktigare och det märks att Daniel Lindgren är nöjd. Samtidigt påpekar han att det behövdes så många nyförvärv.

_ Vi har trots allt tappat åtta spelare. Samtidigt ville vi med tanke på skador och avstängningar ifjor ha en lite större trupp. Med 20 utespelare och två målvakter tycker vi att vi är där nu. Truppen har två spelare fler än förra säsongen.

Lämnat IFK Trelleborg har Tobias Hansson, Emil Mårtensson, Andre Levin, Daniel Jovanovic, Magnus Bönnemark, Alexander Andersson, Kujtim Latifi och Nemanja Matkovic gjort.

_ Daniel Jovanovic hade vi givetvis hoppats få behålla. Han är en poängspelare med en otrolig teknik. Men det gick inte. Det får vi acceptera.

_ Samma sak gäller spelare som vill satsa på jobb och annat som Tobias Hansson och Magnus Bönnemark och spelare som blir tvungna att sluta, som Emil Mårtensson, konstaterar Daniel Lindgren.

Alf Arnshed fortsätter som lagledare och ny assisterande tränare till Daniel Lindgren är Nerim Suman, som förra året var huvudtränare för Malmöklubben Bosna.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close