Nyheter

Wall förlänger med H65 Höör

Det fanns alternativ utomlands.
Men till slut valde Marie Wall att fortsätta i H65 Höör.

Ända sedan Marie Wall kom till H65 Höör från H43 inför säsongen 13/14 har hon varit en tongivande spelare på sin position som vänstersexa. Den Kungälvsbördiga 24-åringen har utvecklats till en av SHE:s främsta kontringsspelare med ett register som innefattar både snabbhet, knorrar, spänst och hoppskott.
Marie Wall har även ingått i den talanggrupp som Svenska Landslaget förfogat över och Wall har även tagit sig hela vägen till A-landslaget.
Bland meriterna i H65 smäller förstås segern i Challenge Cup högst.

Nu står det klart att Marie Wall fortsätter i H65 Höör även över nästa säsong. Hon blir en viktig pusselbit i det lagbygge som på allvar ska kunna utmana om SM-guld och ytterligare titlar ute i Europa.
– Jag har velat fram och tillbaka hela hösten. Ena stunden har jag velat gå utomlands, nästa stund har jag velat stanna kvar. Jag har haft min agent som hjälpt mig att höra mig för runt en del lag och det har funnits diskussioner med någon klubb, men jag har inte tackat nej till något konkret utan kommit fram till att H65 blir bäst för mig.

Kontraktet är på ett år plus eventuellt ytterligare ett.
– Ska jag gå någonstans så är det tull en utländsk klubb efter nästa år. Ingen annan svensk klubb blir aktuell.

Du slåss om en plats i landslaget. Funderade du någon gång på om det hade varit en fördel ur det perspektivet om du spelat i exempelvis den danska ligan?
– Jag tycker verkligen inte att det ska vara så och utgår från att det inte är så, men jag förstår frågan. Jag stannar i H65 för att jag utvecklas här, får chansen att spela ute i Europa och är delaktig i ett lag med väldigt hög potential.
Målsättningen?
– Jag känner att vi har kapacitet för att nå en SM-final. Om det blir den här säsongen, nästa säsong eller inte sker alls får vi se. Men dit vill jag.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close