Nyheter

Föreningar: Nominiera din skånska idrottsledare

Vet du en ledare inom det skånska idrottslivet som är värd att uppmärksamma och belöna?
Passa då på och nominera honom eller henne till 2017 års idrottsledarstipendium.

Sparbanksstiftelserna i Skåne och Skåneidrotten uppmärksammar de idrottsledare som engagerar sig i barn- och ungdomsidrotten i Skåne. De gör det genom att dela ut 200 stipendier och hylla de ideellt arbetande idrottsledarna med en galakväll i Lund.

Närmare 90 procent av alla barn och ungdomar i Sverige är någon gång under sin uppväxt med i en idrottsförening. Ledarna har därmed en stor betydelse för samhällsutvecklingen. Temat för 2017 års Idrottsledarstipendier är Barnrättsperspektivet, som bygger på att barn- och ungdomsidrott ska utgå från varje individs uttalade intresse och behov. Lek, glädje och lust ska sättas i första rummet.  Det delas också ut stipendier till ledare inom vuxenidrott.

Samtliga idrottsföreningar i Skåne har möjlighet att nominera en man och en kvinna. Att väga in jämställdhetsaspekten är ett medvetet och självklart beslut, helt i linje med idrottsrörelsens mål.

Stipendiaten får 7 000 kr för sina goda ledarinsatser och dennes förening får 3 000 kr för fortsatt satsning på barn- och ungdomsverksamhet. Fem föreningspris på 10 000 kr delas ut till föreningar som gjort en särskild insats kring årets tema.

Sista datum för nominering är den 15 februari.
Nomineringar kan göras här!

Relaterade artiklar

Back to top button
Close