skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

IFK Malmös lagkapten till Spjutstorp

IFK Malmös lagkapten Martin Ingelsson varvar ner i moderklubben Spjutstorps IF i division 5.

– Redan den förra säsongen märkte jag att tiden inte riktigt räckte till. Jag bor i Malmö och jobbar treskift i Ystad. Då går det inte att satsa så mycket som jag vill för att kunna prestera på en nivå jag är nöjd med i division 2, säger Martin.

Då blev Spjutstorps IF det egentligen enda alternativet.

160730 Malmšs Martin Ingelsson mot Lunds Gustav Hillstedt under fotbollsmatchen i Division 2 Sšdra Gštaland mellan Lund och IFK Malmš den 30 juli 2016 i Lund. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166
IFK Malmös lagkapten Martin Ingelsson (till vänster) varvar ner i Spjutstorps IF. Foto: Bildbyrån

– Jag funderade på att lägga av. Samtidigt älskar jag fotbollen så mycket att det blivit svårt och jag ville ge tillbaka till Spjutstorp. Att återvända har alltid funnits med i tankarna. Klubben har en fantastisk ungdomsverksamhet och sammanhållning och kan jag nu vara med och hjälpa de yngre precis som jag en gång fick hjälp när jag startade där skulle det kännas skönt.

Martin Ingelsson har hittills bara hunnit med ett träningspass i sin nygamla förening, men berättar att han känner igen det mesta.

– Filip Olofsson, som kommer från samma årskull som jag, är kvar i laget, min gamle juniortränare också och det finns gamla bekanta i allt från kiosken till A-laget.

Spjutstorps IF är nykomling i division 5 efter en tid i division 6 och Martin som spelat i klubbar som Ystads IF, FC Rosengård och Lunds BK plus de fyra senaste säsongerna i IFK Malmö är givetvis ett mycket starkt nyförvärv.

Han kommer att ibland träna med IFK Malmö för att hålla kvar tempot.

– Man tappar snabbt och jag vill ju göra skillnad när jag spelar i Spjutstorp. Därför är jag övertygad om att det är bra för mig att ibland träna med division 2-spelare. Det är praktiskt också. Säg att jag tränar i Spjutstorp på måndagen, men missar veckans andra pass på onsdagen på grund av jobbet. På torsdagen är jag ledig och då kan jag passa på att träna med IFK Malmö. berättar Martin Ingelsson.

Tiden i IFK Malmö, där han de två första säsongerna var med om att avancera från division 4 till 2, har också satt sina spår. Han gillar ”Di gule” och kommer att få en roll kring A-laget.

– Martin ska vara med i vår ledartrojka som en slags mentor till de yngre. I hur hög grad avgör han själv. Han ska ju spela med Spjutstorps IF, men är på plats även hos oss ibland, berättar IFK Malmös nye tränare Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson.

Nisse Persson hade hemskt gärna velat haft 31-årige Martin Ingelsson kvar i truppen och vet kapaciteten efter att ha tränat honom i tre tidigare klubbar. Men han accepterar sin lagkaptens beslut.

– Jag förstår hans situation. Det kommer heller inte som någon överraskning eller i ett sent skede. Martin har förvarnat oss och vi har planerar för det här. Vi har redan fått in bra nyförvärv, flera av dem med god rutin. Och som sagt. Martin kommer ju att finnas kvar i en ledarroll också, poängterar Nisse Persson.

Bland IFK Malmös nyförvärv finns till exempel förre MFF-spelaren Bovar Karim från Prespa Birlik.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close