Nyheter

Landslaget till Trelleborg

Vångavallen må ha sina brister och daterade faciliteter.
Men samarbetet mellan Trelleborgsklubbarna och Svenska Fotbollsförbundet fungerar fint och nu vankas det ännu en landskamp där i vår.

Sedan tidigare har U21-landslaget spelat flera avgörande kvalspelsmatcher i Trelleborg – bland annat det mot Kroatien i höstas där laget kvalificerade sig för EM-slutspel. Laget har även haft läger där tidigare.
Nu står det klart att det svenska damlandslaget spelar en träningsmatch mot Kanada på Vångavallen den 6 april.

Det var i samband med tillkännagivandet av truppen till Algarve Cup i mars som nyheten presenterades. Kanada är ett högkaratigt motstånd. Ifjol kunde nordamerikanskorna åka hem från OS med bronsmedaljerna, efter att man bland annat besegrat Tyskland i gruppspelet (men förlorat mot desamma i semi). I bronsmatchen besegrade man hemmanationen Brasilien med 2-1.
– Fantastiskt att få möta bronslaget från de två senaste OS-turneringarna. Vilken utmaning, säger Pia Sundhage.

Matchen Sverige-Kanada på Vångavallen arrangeras i samarbete med Trelleborgs kommun samt IFK Trelleborg och Trelleborgs FF. Mötet blir det 20:e mellan de båda nationerna, de tidigare mötena har slutat med tolv segrar för Sverige mot Kanadas fyra.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close