HandbollHandbollsbloggenNyheter

Halvpackad och halvblind mötte jag seriens bästa straffskytt

Hyfsad handbollshelg… Det hände hur mycket som helst!

Ystad tog en måsteseger mot LUGI som måste ha inneburit en lättnad för hela klubben – och staden.
IFK Ystad är jumbo igen efter en ny (!) hedersam förlust mot Malmö (31-29) – samtidigt som Hammarby vann borta mot Skövde.
Och framför allt! Kristianstads sanslöst viktiga bortaseger mot Celje efter straffdramat i slutsekunderna. Jag såg upplösningen på Jerry Tollbrings systers Cassandras mobiltelefon.
Vi satt vid ett restaurangbord i Skopje och följde dramat. Given straff enligt de nya reglerna – och jag förstår inte hur man kan protestera mot domslutet.
Lustigt nog hade vi pratat om just Cassandra och Jerrys olika straffteknik tidigare under dagen (se inslag nedan).

Efter Kristianstads dippar, både spel- och resultatmässigt, så var jag ytterst skeptisk till att IFK skulle ha en chans.
Nu ser det faktiskt riktigt lovande ut för vidareavancemang. Lag har ju ibland den egenskapen, att kraftsamla mer än vanligt efter sämre insatser. Nu fick vi, eller åtminstone jag, det där moralkvittot som inte var utskrivet tidigare.

Själv såg jag Vardar-Zagreb och en match som var avgjord redan efter fem minuter. Gästerna hade inte ett dugg tro på att de faktiskt kunde ha en chans. Uppgivenheten sken igenom från minut ett. Eller förresten, redan i hissen på väg ner till frukosten. De bodde nämligen i samma hotellkorridor som mig.
De Kristianstadfans som funderar på att åka till Skopje för att se Vardar-IFK Kristianstad den 12 mars, borde omgående boka rum på hotel Russia. Ett märkligt bygge som ligger vägg i vägg med arenan. Ungefär som Percys hotell i Malmö Arena. Och ta med badbrallorna. Spaavdelningen är fin som snus och biran kostar åtta spänn.

Min helg bestod nämligen i att punktmarkera H65 Höör när de lattjade sig vidare i Challenge Cup. Visserligen mot Vardars B-lag, men ändå. Jag har haft nöjet att följa laget på nära håll genom åren, inte minst ute i Europa, då för Skånska Dagbladets räkning.
Nu blev det en variant med sju videoinslag och en direktsändning av matchen. Jag har aldrig kommenterat tidigare, vilket märktes. men kul var det. Matchen ser ni förresten här…

Stått i mål är en annan sak på listan som jag inte gjort i handbollssammanhang.
Jag var väldigt sugen på att prova på, så på en träning var Cassandra Tollbring gentil nog att förnedra mig med måtta.
Mina förutsättningar försämrades en aning efter att på lunchen ha bjudits på två kalla öl och tre snapsar av en sponsor.
Inte kändes det bättre av att inte ha glasögonen på sig.
Så halvpackad och halvblind ställdes jag mot Sveriges SHE:s bästa straffskytt.

Hur det gick?
Tja. Ola Månsson summerade det i ett SMS efter att ha sett inslaget.
“Du är inte nära en enda straff. Sopa.
Då tycker jag ändå att Ola var snäll.
I nästa inslag, om det blir ett sådant, ska jag demonstrera stürmerfoul med Anna Johansson. Vad kostar en livförsäkring förresten?

Anledningen, för övrigt, till att det blev en reportageresa till Skopje var helt enkelt för att H65 Höör beställt det – i ett Föreningsmagasin. Precis som Pantern, Malmö, LB07 och flera andra har så såg klubben ett värde i publiciteten. Skillnaden nu var att vi gjorde det i videoform. På Skånesport har vi förmågan att anpassa oss efter kundens önskemål. Alla inslag kan ni se nedan:

https://www.skanesport.se/h65/

Relaterade artiklar

Back to top button
Close