IK PanternIshockeyNyheter

Sebastian Dyk hyllar sammanhållningen

Den lokala förankringen är stark i IK Pantern. En av spelarna som står för den är Sebastian Dyk, uppväxt på Lindängen och skolad i Malmö Redhawks ända sedan han som en liten knatte stapplade in på isen i hockeyskolan i Rosengårds ishall.

– Vi är ett väldigt tajt gäng i Pantern med spelare som känt varandra länge. De som hämtats utifrån har dessutom kommit in väldigt bra i gruppen. Även i jämförelse med de övriga klubbarna jag varit i är sammanhållningen i Pantern något extra och vi gör nästan allting ihop i laget även utanför isen, säger Sebastian Dyk.

Därmed sätter han kanske fingret på en faktor bakom lagets framgångar.

Men den 24-årige centern har ändå bara goda saker att säga om de övriga klubbarna han spelat i.

Som:

Malmö Redhawks.

– Jag gillar verkligen att de gick upp, höll sig kvar och nu tar det ett steg till. Redhawks och Pantern gör tillsammans att Malmö blir en bra hockeystad och Malmö har ju stora framgångar som idrottsstad överhuvudtaget. Det är kul.

HV71.

_ De finns i en härlig stad med stor hockeykultur. Det är ju fullsatt hela tiden. Anders Olsson lyfte upp mig från J20 och det var i HV jag fick göra SHL-debut. Sedan var jag kanske inte riktigt mogen för att vara en SHL-spelare i det skedet.

Asplöven från Haparanda.

_ Asplöven har mycket gemensamt med Pantern, en lite klubb som slåss med de stora. Att jag trivdes så bra där berodde på människorna. Det finns ett par eldsjälar som ger allt för Asplöven, precis som i Pantern. Annars hade det aldrig gått.

Förra säsongen i Asplöven kom också Sebastian Dyks poängrekord i Allsvenskan. Totalt gjorde han 30 poäng (11 + 19). Det hade han hoppats slå i år i Pantern. Men hittills har han bara nått 22 (10 + 12).

Det är han inte nöjd med.

– Laget har gått bra, själv hade jag velat prestera bättre. Men jag fick en trög start när vi skulle sätta vårt system. Jag gick poänglös från de 8-9 första matcherna. Sedan lossnade det. Tyvärr missade jag sju matcher på grund av skada. Så även om jag inte är nöjd kan man nog säga att räknar man bort inledningen ligger poängsnittet på en rätt okej nivå, summerar Sebastian Dyk.

Är det för mycket fokus på poäng i hockeyn, det finns ju andra sätt att vara bra?

– Även om jag med åren blivit klokare och an vara nöjd efter en poänglös match där vi vunnit och jag gjort tio andra bra saker för laget tycker jag inte riktigt det. Är man värvad för att göra poäng ska man göra det också.

Tisdagen den 14 februari möter ni Mora som numera är överlägsen serieledare. Hur bra är Mora?

– Mycket bra. De har ett genomtänkt system och många duktiga spelare. De är svåra att möta. För att slå Mora gäller det att göra en riktigt stark insats.

Du har nu den här säsongen spelat i Malmö Isstadion, Malmö Arena och Kirsebergs ishall. Var trivs du bäst?

– Arenamatchen var speciell och en upplevelse, Isstadion är vår hemmahall och Kirseberg har fantastisk is. Det är kallt, isen är jättebra och snabb. Vi är dessutom ett skridskoskickligt lag som gillar det och motståndarna tycker inte det är särskilt roligt att komma till Kirseberg. Så alla tre platserna har sina fördelar.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

IK PanternIK PanternIshockeyNyheter

Sebastian Dyk hyllar sammanhållningen

Den lokala förankringen är stark i IK Pantern. En av spelarna som står för den är Sebastian Dyk, uppväxt på Lindängen och skolad i Malmö Redhawks ända sedan han som en liten knatte stapplade in på isen i hockeyskolan i Rosengårds ishall.

_ Vi är ett väldigt tajt gäng i Pantern med spelare som känt varandra länge. De som hämtats utifrån har dessutom kommit in väldigt bra i gruppen. Även i jämförelse med de övriga klubbarna jag varit i är sammanhållningen i Pantern något extra och vi gör nästan allting ihop i laget även utanför isen, säger Sebastian Dyk.

Därmed sätter han kanske fingret på en faktor bakom lagets framgångar.

Men den 24-årige centern har ändå bara goda saker att säga om de övriga klubbarna han spelat i.

Som:

Malmö Redhawks.

_ Jag gillar verkligen att de gick upp, höll sig kvar och nu tar det ett steg till. Redhawks och Pantern gör tillsammans att Malmö blir en bra hockeystad och Malmö har ju stora framgångar som idrottsstad överhuvudtaget. Det är kul.

HV71.

_ De finns i en härlig stad med stor hockeykultur. Det är ju fullsatt hela tiden. Anders Olsson lyfte upp mig från J20 och det var i HV jag fick göra SHL-debut. Sedan var jag kanske inte riktigt mogen för att vara en SHL-spelare i det skedet.

Asplöven från Haparanda.

_ Asplöven har mycket gemensamt med Pantern, en lite klubb som slåss med de stora. Att jag trivdes så bra där berodde på människorna. Det finns ett par eldsjälar som ger allt för Asplöven, precis som i Pantern. Annars hade det aldrig gått.

Förra säsongen i Asplöven kom också Sebastian Dyks poängrekord i Allsvenskan. Totalt gjorde han 30 poäng (11 + 19). Det hade han hoppats slå i år i Pantern. Men hittills har han bara nått 22 (10 + 12).

Det är han inte nöjd med.

_ Laget har gått bra, själv hade jag velat prestera bättre. Men jag fick en trög start när vi skulle sätta vårt system. Jag gick poänglös från de 8-9 första matcherna. Sedan lossnade det. Tyvärr missade jag sju matcher på grund av skada. Så även om jag inte är nöjd kan man nog säga att räknar man bort inledningen ligger poängsnittet på en rätt okej nivå, summerar Sebastian Dyk.

Är det för mycket fokus på poäng i hockeyn, det finns ju andra sätt att vara bra?

_ Även om jag med åren blivit klokare och an vara nöjd efter en poänglös match där vi vunnit och jag gjort tio andra bra saker för laget tycker jag inte riktigt det. Är man värvad för att göra poäng ska man göra det också.

Tisdagen den 14 februari möter ni Mora som numera är överlägsen serieledare. Hur bra är Mora?

_ Mycket bra. De har ett genomtänkt system och många duktiga spelare. De är svåra att möta. För att slå Mora gäller det att göra en riktigt stark insats.

Du har nu den här säsongen spelat i Malmö Isstadion, Malmö Arena och Kirsebergs ishall. Var trivs du bäst?

_ Arenamatchen var speciell och en upplevelse, Isstadion är vår hemmahall och Kirseberg har fantastisk is. Det är kallt, isen är jättebra och snabb. Vi är dessutom ett skridskoskickligt lag som gillar det och motståndarna tycker inte det är särskilt roligt att komma till Kirseberg. Så alla tre platserna har sina fördelar.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close