IK PanternIshockeyNyheter

Boxplay-mål visade vägen för Pantern

Pantern besegrade suveräna  serieledaren Mora med 4-2 och har nu häng på andraplatsen i Hockeyallsvenskan.

Två tidiga mål i spel fyra mot fem visade vägen.

Först ramlade en Moraspelare så att Axel Wemmenborn kom helt fri med målvakten Christian Engstrand, som räddade avslutet. Oscar Nord följde dock upp och tryckte in returen till 1-0. Då satt Lukas Haudum utvisad.

När även Kim Rosdal åkte ut fick Pantern några sekunder till och med spela tre mot fem, men Haudum kom in och i spel fyra mot fem skrinnade Patrik Blomberg loss till ett nytt friläge och han satte dit 2-0.

Då hade det bara spelats 4,11 av den första perioden.

I starten av den andra perioden gjorde Axel Wemmenborn 3-0 och då såg det mycket bra ut för Pantern. Inte minst för att laget bara var 14 sekunder från att klara en två plus två-minutersutvisning på Lukas Haudum. Men till slut utnyttjade Mora överläget till 1-3 och strax efter fick man även in 2-3.

– Mora är ett mycket bra lag, men det är vi också. Kul att se hur alla jobbar för varandra. Vi höll ju på att döda även de där fyra minuterna. Jag är jättestolt över pojkarna. Man slutar inte förvånas över dem och det är en grupp som driver varandra framåt varje dag, berömde IKP-tränaren Håkan Åhlund.

– Det här kan bära långt. Det vet man ju av erfarenhet, att det är många andra sagor som hållit på länge och fått lyckliga slut. Men vi måste fortsätta att veta var vi kommer ifrån och att det är hårt jobb som gjort att vi nått hit.

Efter 2-3 satte Mora stundtals hårt tryck mot Pantern-målet, men det var Kirsebergslaget som fullt förtjänt fick det sista ordet.

Lukas Haudum skrinnade loss och gjorde 4-2 med nästa exakt åtta minuter kvar att spela. Då kändes det klart och sista minuten ställde sig nästan alla de 489 i Isstadion upp och gav sina krigare en stående ovation.

Ja kanske inte Mats Lusth och sex-sju nedresta Mora-supportrar, men alla de övriga som valt Isstadion istället för Arenan med Malmö Redhawks.

Många var bra i Pantern. Inte minst målvakten Tex Williamsson.

– Vi har en bra målvakt. Det är viktigt, konstaterade Håkan Åhlund.

Axel Wemmenborn gjorde också det mesta rätt.

– Ett mål, en assist, det får man vara nöjd med. Och det är starkt att slå Mora. Att vi gjorde två mål i boxplay var inte helt överraskande. Vi är bra på det. Och det kunde blivit ett till, påpekade Axel Wemmeborn.

Dennis Svensson borde till och med gjort det. Han var loss i två bra lägen.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close