FotbollLB07Nyheter

LB07 får 800 sittplatser till Allsvenskan

Vittsjö GIK kan tvingas flytta från sin hemmaarena för att man inte uppfyller förbundets krav på 800 sittplatser i Damallsvenskan. Kristianstads DFF räddas av att det ska byggas en ny arena. Men LB07 kan ta det lugnt. Malmö stad är på väg att se till att kraven uppfylls på Limhamns IP.

– Jag måste berömma Fritidsförvaltningen och Malmö stad. Vi har haft ett väldigt bra samarbete och när serien startar kommer vi att uppfylla kravet på 800 sittplatser, berättar LB07:s klubbchef Johan Andersson.

Sedan tidigare var det klart att den gamla träläktaren med sittbrädor skulle få riktiga stolar. Det jobbet är påbörjat. Problemet var – och är – att läktaren inte rymmer 800 åskådare.

Därför är lösningen att komplettera med en portabel läktare bredvid den klassiska träläktaren, på långsidan och på platsen längst bort från huvudentrén.

Länge var det oklart om det arbetet skulle kunna göras redan i år och LB07 och Malmö stad därför skulle behöva söka dispens för de 800 platserna. Men extraläktaren kommer att sättas upp under försäsongen.

– Vi har fått det beskedet och det är vi väldigt glada över.

– Även i övrigt kommer alla kompletteringarna som behövs att utföras. Nytt elljus kommer att sättas upp som uppfyller kravet på 500 lux. Stolparna placeras utanför läktarna och de gamla, som skymmer sikten, plockas bort. Vi får kommentatorsbås för tv och radio, en uppfräschad press och vip-läktare, pressrum, rum för dopningskontroll, wifi, bredband och allt som behövs som till exempel högre staket på vissa platser och en säkerhetsuppdatering av ståplatsläktaren närmast skolan, berättar Johan Andersson.

Det enda LB07 måste få dispens för är planen!

Konstgräset är slitet och ska läggas om. Kanske redan under sommaren. Dessutom ska det installeras markvärme och det görs i samband med planombyggnaden.

– Därför måste vi söka dispens för markvärmekravet i år. Men det borde inte vara något problem, säger Johan Andersson.

LB07 börjar borta mot Linköping.

Den historiska hemmapremiären i Damallsvenskan spelas söndagen den 23 april klockan 15.00 mot Piteå IF.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close