Nyheter

Charlo drar sig ur div 5 – går ihop med Öja FF

Division fyra-klubben Öja FF har bara ett juniorlag kvar efter spelarflykt.
Division fem-klubben SoGK Charlo hade svårigheter att få ihop lag.
Nu slår klubbarna sina påsar ihop.

Att det är svårt för Österlensklubbarna att hitta tillräckligt med spelare är inget nytt fenomen. Öja FF var i valet och kvalet om man skulle lägga ner sitt A-lag efter massiv spelarflykt, men fattade i elfte timmen beslutet att köra vidare med sina juniorer (läs artikel nedan).
SoGK Charlo som egentligen skulle ha spelat i division fem södra hade också ont om spelare. Lösningen blev ett samarbete mellan klubbarna.

– Fotbollen i sydöst står inför många utmaningar och därför tar Öja och Charlo nya grepp. I början av året så testade båda lagens seniorer att träna ihop vilket slagit väl ut och nu tar man nästa steg. Öjas unga trupp förstärks av Charlos. Man kommer också att ha ett gemensamt B-lag.Charlo drar sig ur A- lagsspel säsongen 2017 men målsättningen är comeback i div 7 2018. Föreningarna tittar också på andra samarbetsformer till exempel ledarutbildningar, säger Peter Hansen, ordförande i Öja FF.

Charlo har sexungdomslag samt en boll- och lekskola. Öjas ungdomsverksamhet är större än så. Men mer än en A-lagssammanslagning handlar det inte om. I nuläget…
Den vakanta platsen i division fem kommer Skåneboll inom kort att tillsätta – och även den plats som i en bieffekt gör att ett lag från division sju plockas upp i division sex. Division sju-serien på Österlen innehåller redan blott åtta lag och lagen möts tre gånger under en säsong.

Christoffer Ekmark

Läs också:

Öja ställer upp med J-lag i division fyra

Relaterade artiklar

Back to top button
Close