Nyheter

U21-landslaget väljer Helsingborg före Trelleborg

Det svenska U21-landslaget fortsätter med sin skånska uppladdning.
Men inför sommarens EM-slutspel i Polen blir det Helsingborg istället för Trelleborg.

U21-landslaget kommer att ligga på träningsläger i Helsingborg veckan före sommarens EM-slutspel.
Den 10 juni klockan 14.00 genrepar Håkan Ericsons lag på Olympia mot likaledes EM-klara Danmark.
– Att få finslipa formen inför EM i vackra Helsingborg med dess fotbollstradition och på ett ombyggt Olympia känns perfekt. Och vi hoppas att ett genrep mellan två EM-lag ska locka många åskådare, säger Håkan Ericson.

EM-slutspelet i Polen spelas 16-30 juni och Sverige inleder med match mot England i Kielce den 16 juni följt av möten med Polen 19 juni och Slovakien 22 juni, båda matcherna i Lublin där Sverige kommer att bo och träna.

Förbundskapten Håkan Ericson kommer att samla sin EM-trupp i Helsingborg veckan före slutspelet och precis som inför mästerskapet 2015 kommer man att genrepa mot närmaste grannen och rivalen Danmark, den här gången på hemmaplan på Olympia i Helsingborg.

– Vi är stolta över att Svenska Fotbollsförbundet har valt Olympia och Helsingborg som matcharena och uppladdning inför EM. En match av den här kalibern har en positiv inverkan för våra fotbollslag och kan sporra ungdomarna att satsa lite extra, säger Johan Lundell, ansvarig på Helsingborg Convention & Event Bureau.

För U21-landslaget väntar närmast läger och landskamper i Marbella i slutet av mars. Man kommer där att möta en annan av de EM-klara nationerna, Serbien, den 24 mars och den 27 mars spela mot Tjeckiens nya U21-lag födda -96 och senare.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close