HandbollHandbollsbloggenNyheter

Krasch! Boom! Pang! LUGI tar SM-guld!

Man ska inte dra för stora växlar av en enskild seriematch.
Man ska inte ta ut saker och ting i förskott.
Man ska inte se för långt in i framtiden.
Eller så gör man just det.

170218 Lugis Hanna Blomstrand och Jenny Carlsson under handbollsmatchen i SHE mellan Lugi och SŠvehof den 18 februari 2017 i Lund.  Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRN / Cop 178
Hanna Blomstrand och Jenny Carlsson.

LUGI:s ytterst imponerande kross, slakt, söndermangling, bortfnysning och utspottning av Sävehof kan ändå har varit ett maktskifte inom svensk handboll.
29-24 slutade det efter en andra halvlek som såg ut som när en
LUGI är nya serieledarrinnor. Inte bara för att de var klassen bättre i den här matchen. Utan för att de efter 18 omgångar är ett bättre lag än Sävehof.
Melissa Petrén (8 mål) var för lurig. Hanna Blomstrand (7 mål) var för stark. Jenny Carösson (6 mål) för pricksäker. Ebba Engdahl och Ellinore Johansson (4 mål var) för vassa. Tillsammans var de för bra för Sävehof. På tok för bra.

LUGI tröttade ut Sävehof och i andra halvlek när gästernas niometersuppställning kört fast fanns det inga livlinor.
LUGI slingrade sig runt i mitten, på kanterna och bombade från åtta-nio meter och hittade alla möjliga lösningar. Bredden i anfallsspelet skilde sig enormt. Men det största skillnaden var försvarsspelet.
Det vinröda försvaret var bepansrat, taggtrådsutrustat, minerat och gillrat med alla möjliga slags fällor. General Lagerquist och överste Löfqvist grymtade, stångades, djävlades och såg till att Partillelaget hellre stod och bollade gris på mittplan än att närma sig straffområdet. När LUGI vinner så stort, utan att man för den sakens skull reflekterar över att målvaktsspelet var bländande, så säger det en del.

170218 Lugis spelare jublar efter segern i handbollsmatchen i SHE mellan Lugi och SŠvehof den 18 februari 2017 i Lund.  Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRN / Cop 178

 

Dragan “Rambo” Brljevic fick sina spelare att gasa i 60 minuter.
Henrik Signell fick inte sina spelare att sluta bromsa.
LUGI klev förbi i tabelltoppen och har i sina fyra avslutande matcher H65 (b), Eslöv (b) Västerås (b) och Skara (h).
Sävehof å sin sida har Hellton (h), Skuru (b), Heid (h) och Eslöv (b). Dock har laget bättre målskillnad, 18 bollar.

170218 SŠvehofs trŠnare Henrik Signell under handbollsmatchen i SHE mellan Lugi och SŠvehof den 18 februari 2017 i Lund.  Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRN / Cop 178
Plan B? Någon?

Jag har sagt det förut och säger det igen. Nu med en gnutta färre idiotförklaringar bakom ryggen.
LUGI tar SM-guld. Oavsett om de slutar etta eller tvåa i serien.
Inte för att man nödvändigtvis har det bästa spelarena. Utan för att man är det bästa LAGET.
Sävehof agerar utan pondus och självförtroende. Jag börjar till och med (nu går det bra att idiotförklara igen) att fantisera om en helskånsk final. LUGI mot H65.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close