FotbollMalmö FFNyheter

MFF U19 inledde med kross

MFF U19 inledde tävlingssäsongen med en brakseger.

Åtskilliga spelare har lämnat truppen efter SM-guldåret 2016, men laget står sig rätt bra ändå. På konstgräset på Stadionplan 9 körde MFF över IFK Värnamo med 7-0 i den första omgången i Ligacupens gruppspel.

– Det såg riktigt bra ut och vi gjorde ändå ett par tidiga byten med tanke på att ett par av spelarna ska vara med när U21 spelar i Göteborg på måndag.

– Dessutom har jag en klar känsla av att IFK Värnamo ändå är ett rätt duktigt lag. Idag försökte de hela tiden spela fotboll trots att vi var överlägsna. I längden lönar det sig, men nu blev de straffade för det när vi fick det lättare, analyserade MFF-tränaren Anders Palmér.

MFF spred målskyttet på sex spelare. Efter 4-0 i paus försvann skärpan lite den första halvtimmen i den andra halvleken när MFF var ännu mer överlägset än i den första. Men sedan rann det på igen.

Forwarden Kevin Harletun visade klass vid 1-0 och anfallskollegan Max Olsson (bilden/foto: Bildbyrån) gjorde både 2-0 och 4-0. 3-0 satte Felix Konstandeliasz dit och 5-0 var matchens snyggaste prestation när Anton Kralj snabbt fintade sig loss till ett skottläge där han från 20 meter precisions-prickade in bollen bakom målvakten. Mot slutet gjorde inhopparen Chadi Hadrous 6-0 och spelade fram Laorent Shabani till 7-0.

IFK Värnamo skapade inte en enda farlig målchans på hela matchen. Den enda detaljen man var bättre i var i höjdspelet vid hörnorna. Där hade MFF svårt att skapa något på sina egna många och det fanns i all fall en antydan till att det skulle kunna bli farligt på Värnamos få.

MFF ställde upp med följande startelva:

Mathias Nilsson – Aron Mar Brynjarsson, Hugo Andersson, Victor Kristiansson, Anton Kralj – Felix Konstandeliasz, Laorent Shabani, Samuel Adrian, Pavle Vagic – Max Olsson, Kevin Harletun.

Hugo Andersson inledde med ett rejält felpass som kunde gett IFK Värnamo ett kanonläge.

Sedan var han den första halvlekens klart bäste spelare. Han spelade både elegant och stabilt, rörde sig över stora ytor och drev på lagkamraterna. Men eftersom han är en av dem som ska vara med i U21-truppen på måndag blev han – helt enligt planerna – utbytt.

Bäst över 90 minuter var istället högerbacken Aron Mar Brynjarsson.

Efter pausen gjorde MFF också ett intressant test när man satte upp Anton Kralj som innermittfältare.

– Jag har gått och lurat på att göra just det för att se hur det fungerade.

– Anton är en så bollsäker och duktig spelare att han borde passa där också och det tyckte jag att han gjorde. Målet var snyggt, konstaterade Anders Palmér.

Ligacupen inleds med gruppspel. Förutom MFF och IFK Värnamo består sexlagsgruppen av IFK Göteborg, Falkenbergs FF, Halmstads BK och Mjällby AIF. Gruppsegraren går vidare till semifinal och slutspelet avgörs i mars.

Ole Törner

Allt som hänt i MFF U19 och U17, alla som lämnat, kommit och stannat kan ni läsa om på bloggen från tidigare i veckan. Det gör ni här.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close