HandbollHandbollsbloggenNyheter

Vem tar över KHK och imponerande av H65

Kristianstad tog en tung seger hemma mot Västerås och tog ett stort steg mot en topp sex-placering. 23-21 var främst en defensiv triumf.
I en väldigt tight fight släppte laget bara in tre bollar de sista 20 minuterna och egentligen imponerade inget av lagen. Tempot var sådär, många tekniska fel – men jämnt och spännande.

Det ska bli intressant att se vad KHK kan prestera i ett slutspel, kanske i ett derby mot H65 eller LUGI. I just slutspel har många lag antingen underpresterat eller höjt sig. Jag tror att Kristianstad kan bli ett obehagligt lag att möta där. För det finns mer att ta utav.

Nu kan vi dessutom börja spekulera kring vem som ska träna laget nästa säsong. Stefan Wall har nämligen meddelat att han inte fortsätter. Åtminstone inte i den rollen.
Så. Vad har vi för “erkända” tränare som är lediga och vill ha ett klubblag?
Niklas Harris är en.
Mats Kardell är en annan.
Det finns säkert många som känner sig kallade…

***

Skuru är inte det lag de var i höstas. Hemma mot H65 blev de fullständigt överkörda första kvarten och sedan släppte skånskorna inte greppet. Det är ingen tillfällighet att både LUGI och H65 örfilat upp 08:orna i deras hemmahall. De skånska lagen är helt enkelt bättre nu – och har en uppåtgående trend inför slutspelet.
Skuru tror jag kan ryka redan i en kvart…

H65, som ser allt bättre ut, möter just Lugi hemma i Höör till helgen. DET blir en riktig batalj och jag kan redan nu säga att det lär sluta 21-21.
Eller någonting väldigt nära just det.

***

Jag noterar att Eslövs slutspelsjakt kanske inte alls är körd.
I veckan har de bortamatch mot Boden och hemmafight mot BK Heid. Jag håller Eslöv som favoriter i båda matcherna. Fyra pinnar där och man är bara en poäng från slutspelsplats med tre omgångar kvar (LUGI, Skara och Sävehof). Heid i sin tur har kvar att möta: Skara, Sävehof och H65.

***

I Handbollsligan var LUGI-Aranäs en sådan där match som bara försvann utan att man reagerade. 17-15 en bit in i andra halvlek blev till 22-15. Det kändes mest som en tidsfrågan när Axnérs mannar skulle trampa igång. Mitten av andra halvlek blev svaret.

***

Tänka att Ricoh-Ystad imorgon i den 23-omgången skulle vara en nyckelmatch i kampen av en slutspelsplats. Jag har en otäck känsla i magen.

***

Nu blir det LUGI-Sävehof. Kvällens höjdpunkt.
Vadå Melodifestivalen? Lägga av och nyktra till…

Relaterade artiklar

Back to top button
Close