H65HandbollHandbollsbloggenIFK KristianstadNyheterYstads IF

Albin Lagergren – dix points

Av all handboll jag sett den här dagen, den här veckan, det här året…
Då är det inte mycket som kan mäta sig med Albin Lagergrens första halvlek när IFK Kristianstad gjorde 16-15 på Rhein Neckar-Löwen första 30. Sju mål och helt outstanding i allt han gjorde.
Inledningen av andra halvlek var också briljant. Inställningen i försvarsarbetet var någonting helt annat än i serielunken. Gudmundsen var också i zonen. Och publiken hakade på. David hade återigen slagläge på Goliat.

Samtidigt var vi nog rätt många som satt och jämrade oss: “Hur länge ska de orka…”?
Svaret blev: i 45 minuter.
Tyskarna hade samtidigt Andy Schmidt. Niometersjätten med ett skott som en hagelbössa och när “Äpplet” hoppade in i RNL:s mål vände matchen.
Ännu en hedersam förlust alltså (29-31) – men slutspelshoppet lever ändå. Zagreb vet vi redan att de definitivt kan slå. Måstematchernas måstematch.

***

Ystad åkte upp till Solna och städade av IT-konsulterna med tio bollar (18-28).
Utan Kim Andersson i laget!
Anders Persson storspelade vissa stunder och YIF tog därmed ett stort steg mot slutspel. Nu är det “bara” IFK Skövde kvar att skaka av sig. Det ska gå. Det måste gå.

***

Team Eslöv fick inte målvaktsspelet att stämma alls och kastade bort alldeles för många bollar framåt. Torsk med två bollar uppe i Boden innebär att slutspelsdrömmen jag fingrade på igår är grusad. Nu handlat allt, exakt allt, om att vara på rätt plats mentalt när kvalet inleds.
Vilka kan det då bli i ett kval?
Guif, Kungälv eller Tyresö ligger närmast till hands. Lag som man inte ska behöva tappa mot. Skillnaden mellan SHE och Allsvenskan är stor. Det viktiga i det sammanhanget är att undvika Skånela eller Önnered som lär göra upp om direktplatsen till SHE.

***

I den jämna söderettan för herrar gick Vinslöv på en ny nit borta mot serieledarna Torslanda.
Och i botten visade H65 att den fina formen består via enkel seger i Alingsås. Höör-laget har ett poäng upp till säker mark – och fyra poäng till Allsvenskt kval.

Jag älskar’t.

***

I herrarnas division två-serie, min lilla favoritserie, jagar Trelleborg och Lågan ledande Ankaret.
Trelle och Lågan vann sina matcher i helgen, samtidigt som Ankaret, bara för att jag ropade ut dem som “klara” i veckan, torskade mot Växjö.
Vill också nämna Kävlinges seger mot Lundagård i trean. Derbyfighten slutade med stor hemmaseger och det tackade H43 för. Nu har laget åter vettig chans att, liksom damerna, avancera ett snäpp i seriesystemet.

***

Pierre Gaum och Michelle Fyhr Seiffert rattar YIF:s damlag mot stabil seger i division två.
Eller, stabil och stabil förresten…
Mot ärkejumbon Växjö höll man på att tappa poäng i slutsekunderna, men lyckades att hålla undan till 29-30-seger.
Den 11 mars spelas ett häftigt möte mellan YIF och tabelltvåan Trelleborg. Där avgörs massor.

***

Konstaterar avslutningsvis att HS Sierra från Ängelholm tvingats att lägga ner sitt herrlag.
Torsken med 59-5 mot HK Björnen tog nog lite…

Relaterade artiklar

Back to top button
Close