Landskrona BoISNyheter

BoIS succé i cupen fortsätter

Landskrona BoIS slog sensationellt ut Malmö FF ur Svenska Cupen i höstas.
Men tro inte att de är färdiga för det.
I första gruppspelsmatchen dängde de till ex-allsvenskarna Gefle med 2-1 – högst rättvist.

“Vi vill vinna hela cupen” sa tränare Agim Sopi tidigare i veckan och betonade vikten av ett bra resultat i den första matchen.
Och ett bra resultat fick han.
Resultatmässigt räckte 2-1 gott och väl. Det var faktiskt i underkant,
Men även spelmässigt såg det mycket bra ut. Landskrona BoIS var nämligen bättre i allt.

Kortpassningsspelet flöt på som en yster vårbäck.
Presspelet gav resultat gång efter annan.
Försvarsspelet var kompakt och kreativt.
Gefle kom till spel utan tydliga linjer i spelet, mer än långa bollar på Piotr Johansson som sprang vad han förmådde på sin kant utan att för den skull lyckas speciellt bra.
1-0 kom i slutet av den första halvleken. Thierry Zahui fick sitt andra frisparksläge från drygt 20 meters avstånd och placerade bollen klockrent i målvaktens högra kryss. Vackert som en solnedgång i juli vid Seglarpaviljongen.

Sadat Karim och Gefles Jesper Björkman.
Sadat Karim och Gefles Jesper Björkman.

Landskrona kontrollerade matchen på de flesta plan och fortsatte med sin “romantiska” fotboll i andra halvlek. Högt presspel, mycket löpningar, innermittfältare som hämtade boll och bara i nödfall en lång boll istället för att trilla runt inom laget. Bollskickligheten var anmärkningsvärt mycket bättre hos division ett-laget jämfört med det topptippade Superettangänget.

2-0 kom på en målvaktsretur av Adi Nalic sedan Edafe Egbedi gjort en framgångsrik räd på sin högerkant. Dessförinnan hade Karim Sadat, som visat riktigt bra takter, varit ytterst nära att också noteras i målprotokollet. Vänsterbacken Saber Azizi var också nära att bli målskytt, men hans distansskott tippades med knapp marginal över ribban av målvakten Strömbergsson.
På stopptid lyckades Gefle reducera till 2-1, men de tre poängen var egentligen aldrig i direkt fara. Landskrona BoIS fick precis den start de önskade sig på Svenska Cupen.

Ett av utropstecknen i landskrona BoIS var vänsterbacken Saber Azizi – en modern spelare i sin roll som är både säker med bollen, löpvillig i offensiven och trygg i positionsspelet. Under fjoråtet blev han till och med landslagsspelare för Afghanistan – landet som båda hans föräldrar kommer från. Det var för övrigt TFF:s Norila Amiri, som såg till att Azizi fick den chansen.
– Det gick jättebra idag och det är stort för mig att ta en startplats. Första året (2016) såg jag mest som ett läroår. Nu känner mer självförtroende, tar för mig mer.

Azizi hyllar sin tränare Agim Sopi.
– Innan match, under hela veckan, har Agim taggat mig. Vi har väntat hela försäsongen på den här matchen och Agim har peppat oss hela tiden
– För mig betyder han väldigt mycket. Jag har aldrig haft en tränare som hjälper varje individ så mycket – även om de inte är startspelare. Det har gjort det enklare att vänta på sin chans. Och nu kom den.
Du springer väldigt mycket. Hur pallar du!?
– Jag har kört mycket löpträning själv. Fotbollen betyder allt för mig och jag hoppas att jag kan ta flera steg i i utveckling.
Blir det något mer spel i Afghanistans landslag?
– Vi får väl se. Det händer en del märkligt i det förbundet just nu. Jag hoppas bli uttagen igen.

Hur summerar du dagens match?
– Lirar vi som vi gjorde idag i fortsättningen spelar vi i Superettan nästa säsong.
– Gefle hade ett bättre lag på papperet och segern idag gav mig mycket självförtroendet. Nu vet jag att jag kommer att köra över allt på min kant i fortsättningen, haha!

Saber Azizi.
Saber Azizi.

På söndag spelar Landskrona BoIS ny hemmamatch – då mot Kalmar FF som “bara” fick 1-1 hemma mot Trelleborgs FF.

Agim Sopi: “Vi vill vinna hela cupen”

Relaterade artiklar

Back to top button
Close