skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLB07Nyheter

Finsk Champions League-spelare till LB07

LB07 har gjort klart med Eveliina Parikka från det finska laget PK-35.

– Vi fick tipset från Iina Salmi, berättar LB07:s klubbchef Johan Andersson.

Förre PK 35-spelaren Iilina Salmi värvades till FC Rosengård, men har lånades nyligen ut till LB07 där hon alltså nu återförenas med sin gamla lagkamrat.

Efter att ha tittat på ett par av Eveliina Parikkas matcher via webben och låtit henne testträna en kort period bestämde sig den allsvenska nykomlingen för att slå till och skriva ett ettårskontrakt.

Men det var en sponsor som möjliggjorde övergången.

– En av våra sponsorer sökte en ny medarbetare, Eveliina passade in i kravprofilen och hon fick anställningen. Perfekt, vi hade inte kunnat ta hit en spelare från Finland om hon inte fått jobb här också, konstaterar Johan Andersson.

Iina Salmi och Eveliina Parikka spelade båda i PK 35 Vantaa när det finska mästarlaget mötte FC Rosengård i Champions League i oktober 2015.

PK 35 förlorade med 0-2 hemma och 0-7 borta, men nu är alltså två av spelarna i LB07, Salmi som lån från FC Rosengård och Parikka i LB07.

– För vår del är det jättebra att de känner varandra sedan tidigare. Därmed kan Eveliina ta hjälp av Iina den första tiden efter flytten, säger Johan Andersson.

Eveliina Parikka är 26 år gammal och har vunnit den finska ligan med PK 35 Vantaa fem gånger och finska cupen fyra.

Hon kan användas både som yttermittfältare och anfallare.

– Det var offensivt vi var i behov av en förstärkning och just att hon kan användas på flera positioner är ett stort plus, betonar Johan Andersson.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close