Nyheter

Lagkaptenen tecknar livstidskontrakt

Malmö FBC har både i praktiken och i teorin säkrat sina kontrakt med elitlagen. Damerna går bra i SSL och herrarna säkrade sin Allsvenska existens under lördagen.
Nu påbörjas lagbygget och på damsidan inleder man med att signa upp lagkaptenen Ellen Tillman.

Ellen Tillman kom från Mora till Malmö för tre knappt säsonger sedan och beskrevs då “som en mycket viktig del i vår strävan mot SSL då hon som skåning återvände “hem” med ett antal års SSL-erfarenhet i bagaget”.
Hennes första år i Malmö innebar en Eriksgata genom Division 1 Södra följt av ett spännande kval som slutade i moll men som ändrades till dur i samma stund som Djurgården tvingades hoppa av SSL.

Ellen utsågs till lagkapten sin första SSL-säsong med Malmö.
– När hon kom var det erfarenheten vi sökte. Hennes attityd och vilja att pusha sig själv är viktig. Hon har en karaktär och vinnarskalle som ställer krav på omgivningen. Ellen är ingen jättepoängtillverkare, men lyfter de andra. På tre år har Ellens malmöhjärta vuxit sig stort och starkt och nu förlänger vi kontraktet, säger Mats-Ola Nimgård, damansvarig i Malmö FBC.

Ellen trivs så bra i Malmö att hon skriver på ett livstidskontrakt och därmed är en viktig pusselbit klart i vårt truppbygge för kommande säsonger.

Som extra krydda närmar sig Ellen comeback efter den skada som drabbade henne i kvartsfinalen i skånemästerskapen i december.
Vad innebär “livstidskontrakt”?
– Alltså… Rent praktiskt finns det ett slutdatum, Svenska Innebandyförbudndet har en avtalsmall. Men tanken är att hon ska spela hos oss resten av sin elitkarriär. det är vi överens om.

Tabellnian Malmö FBC siktar fortfarande på slutspel med fem omgångar kvar av säsongen. Med nio poäng ner till nedflyttning, och sex poäng upp till Uppsala på plats åtta (som laget har kvar att möta) är det uppåt i tabellen som man siktar.
– Vi blev nia vår första säsong och missade slutspel på målskillnad då. Nu hoppas vi kunna nå dit. Det har varit målet hela säsongen.

Hur går det annars med bygget inför nästa säsong?
– Det pågår diskussioner med befintlig trupp och att knyta upp Ellen var viktigt för det fortsatta arbetet. Men vi måste även sondera terrängen runt om på spelarmarknaden i Sverige. Det finns inte så mycket pengar så att man kan livnära sig på innebandyn, därför måste vi få det att fungera med jobb, skola och allt runt omkring för att locka till oss nya namn.

Dock är det inte helt enkelt att fylla truppen med skånskor.
– Vi vill ha så mycket skånsk prägel över oss som möjligt. Tyvärr måste vi titta en bit ner i seriesystemen när vi letar namn från trakten. Åstorp ligger i Allsvenskan, sedan är nästa lag i division ett. Den skånska marknaden är inte så stor, tyvärr, säger Mats-Ola.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close