Nyheter

HK Malmö värvar norskt jättelöfte

HK Malmö har tecknat ett tvåårskontrakt med Kristian Sæverås, som för närvarande vaktar målet hos norska ligatvåan Bækkelaget.

I ett pressmeddelande skriver klubben:
“Kristian, född 96, är en av Norges mest spännande spelare och har 39 J-landskamper för Norge”på meritlistan. Han var även med i den norska bruttotruppen till VM och det är en spelare som Norges förbundskapten Christian Berge tror väldigt mycket på inför kommande mästerskap.”
– Det är många klubbar som velat ha Kristians namnteckning på ett kontrakt så självklart är det en fjäder i hatten för oss att han väljer HK Malmö, säger HK Malmös tränare Stian Tönnesen.
Kristian beskrivs som en stor och välväxt målvakt med riktig vinnarskalle.
– Han har mycket bra utkast ochär väldigt positionssäker. Det skall bli intressant att se honom utvecklas vid sidan om Dan Beutler, fortsätter Stian.

HK Malmös ordförande är också tillfreds.
–Det är en tillfredsställelse att ha den så viktiga målvaktsfrågan löst redan nu. Kristian har gjort ett bra intryck på oss och det känns som vi de kommande säsongerna kommer förfoga över ett målvaktspar i absolut toppklass. Målvakter är ett jagat villebråd så att vi vann dragkampen om Kristian är härligt, säger Jörgen Rasmusson.

Kristian Sæverås ansluter till HK Malmö någon gång under sommaren och kommenterar sin övergång:
– Jag är stolt och glad över att ha skrivit på för en klubb som Malmö. Det är en pojkdröm att få spela handboll i en sådan profilerad klubb på en så hög nivå.
– Jag känner att detta var rätt tidpunkt för mig att ta ett steg vidare i karriären och är säker på att HK Malmö är rätt klubb för min egen utveckling. Samtidigt är det ett stort steg att flytta från familj och vänner i Norge, så jag är är inställd på att det blir en omställningsfas.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close