FotbollMalmö FFNyheter

MFF U21 körde över IFK Göteborg

Premiären i U21-serien slutade med en storseger för MFF.

Uppe på konstgräset i Serneke Arena fick IFK Göteborg stryk med 5-0 sedan Mattias Svanberg gjort de två första målen, Tobias Sana de två följande och inhopparen Pavle Vagic satt dit det sista.

– En trevlig eftermiddag på jobbet. Det såg bra ut lagmässigt med många fina individuella prestationer, sa MFF:s assisterande tränare Jens Fjellström som coachade laget tillsammans med Magnus Pehrsson eftersom Olof Persson blivit sjuk.

Johan Wiland gjorde comeback och stod den första halvleken. Han slet ju av det inre ledbandet i ena knäet i guldmatchen mot Falkenbergs FF och spelade nu sina första minuter på fyra månader.

– Vi hade inte bestämt i förväg hur lång tid han skulle spela, mer än att han skulle köra på så länge han tyckte att det kändes rätt. Nu blev det 45 minuter. Sedan kände han sig lite stel i ljumsken och då bytte vi in Mathias Nilsson. Mathias gjorde det också bra, konstaterade Jens Fjellström.

MFF ställde upp med följande startelva:

Johan Wiland – Andreas Vindheim, Hugo Andersson, Dennis Hadzikadunic, Pa Konate – Mattias Svanberg, Samuel Adrian, Yoshimar Yotún, Tobias Sana – Alexander Jeremejeff, Teddy Bergqvist.

Det var många som glänste i MFF. Mattias Svanberg hade fullständig lekstuga på sin kant och dribblade av ett par spelare före det ena målet, det unga mittbacksparet spelade stabilt och placeringen av Yoshimar Yotún som innermittfältare fortsätter att ge mersmak.

– Han är ju extremt fin med bollen och bra på att med korta pass spela sig ur täta situationer, men han slår även de långa precisa passen. Det var Samuel Adrian också duktig på ch de spelade bra tillsammans. Visst har vi tittat på hur Yoshi spelar i landslaget, men det är bara en av platserna han konkurrerar på, betonade Jens Fjellström.

Han var också nöjd med att MFF inte lade av i den andra halvleken trots övertag och en stabil 3-0-ledning efter den första.

– Det är ganska lätt att få en medioker andrahalvlek efter att ha spelat så bra i den första. Men vi höll spelet, intensiteten och kvalitén uppe. Det var ett av många bra besked.

IFK Göteborg hade dock ett betydligt mindre rutinerat lag, vilket märktes.

I nästa omgång i U21-serien spelar MFF också borta. Det gör man på måndag den 27 februari mot Halmstads BK på Skedalaheds IP.

Ole Törner

 

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close