Nyheter

Ny titel till Lister

Cornelia Lister tog på söndagen sin 19:e dubbeltitel på ITF-touren när hon i par med rumänskan Alexandra Cadantu vann dubbeln i 25 000-dollarsturneringen i tyska Altenkirchen.

Paret spelade strålande tennis i veckan och avslutade den med att finalbesegra tredjeseedade Tara Moore, Storbritannien/Conny Perrin, Schweiz, med 6-2, 3-6, 11-9. Titeln var Listers första i år. Fair Play-spelaren kvalade även in i singelturneringen, men ställdes mot tufft motstånd direkt. Det blev förlust mot tredjeseedade tyskan Tamara Korpatch (3-6, 3-6). Nederländskan Bibiane Schoffs vann turneringen.

Lister/Cadantus matcher i AK Ladies Open:
Första omgången: Anita Husaric, Bosnien-Hercegovina/Dalila Jakupovic, Slovakien, 6-4, 3-6, 10-4
Kvartsfinal: Michaela Honcova, Slovakien/Jasmina Tinjic, Bosnien-Hercegovina, 6-2, 6-4
Semifinal: Lesley Kerkhove, Nederländerna/An-Sophie Mestach, Belgien, 6-3, 7-6
Final: Tara Moore, Storbritannien/Conny Perrin, Schweiz, 6-2, 3-6, 11-9

Fair Play-spelarna Simon Wibler och Sydney Berlin spelade bra tennis i den internationella juniorturneringen Copenhagen Winter Cup. Simon vann dubbelturneringen i par med Marko Vejnovic, TK Saab. I semin slog Wibler/Vejnovic ut förstaseedade Petter August Anker/Simen Sunde Bratholm, Norge (4-6, 6-2, 11-9). Lika jämn blev finalen mot andraseedade Jack Davis, Kanada/Emile Hudd, Storbritannien. Svenskparet tog hem första set, tappade andra, men spelade bäst i matchtiebreak och vann finalen med setsiffrorna 7-5, 2-6, 10-8. Sydney Berlin besegrade Agnes Gustafson, Frankrike (6-3, 6-1), Olivia Gram, Danmark (6-0, 6-4) och Irene Garceran, Spanien (6-1, 6-3) på vägen fram till semifinal i flicksingelklassen. Där satte danskan Claura Tauson stopp för Fair Play-spelarens framfart. Förlustsiffrorna skrevs till 2-6, 2-6.

Finaler Copenhagen Winter Cup
Pojksingel: Guido Marson, Italien-Jakob Groener, Norge, 7-5, 6-1
Flicksingel: Clara Tauson, Danmark-Melis Yasar, Sverige, 6-2, 6-1
Pojkdubbel: Simon Wibler/Marko Vejnovic, Sverige-Jack Davis, Kanada/Emile Hudd, Storbritannien, 7-5, 2-6, 10-8
Flickdubbel: Clara Tauson/Helena Francati, Danmark/Anna Loughlan, Storbritannien/Melis Yasar, Sverige, 7-5, 6-4

Relaterade artiklar

Back to top button
Close