IK PanternIshockeyNyheter

Pantern tappade en poäng på segern

Pantern vann mot Västervik, men tappade samtidigt en poäng i kampen mot Karlskoga om andraplatsen i Hockeyallsvenskan.

Det krävdes nämligen förlängning innan Axel Wemmenborn kunde trycka dit vinstmålet 2-1 snyggt assisterad av Johan Björk. Karlskoga vann stort över bottenlaget Björklöven.

Men med fem omgångar kvar förbättrade IK Pantern i alla fall läget mot Timrå, som fick stryk mot Södertälje och Västervik, som man alltså såg till att trots allt ta en poäng mer än.

_ Jag tror att vi kanske behöver vinna fyra av de fem matcherna som återstår. Men nu när vi är med i kampen är det klart att vi går för det. Samtidigt som vi enbart har full koncentration på nästa match, sa Johan Björk.

Att hans passning 40 sekunder in på förlängningen skulle ge segermålet kom som en liten överraskning.

_ Jag trodde faktiskt inte att den skulle nå fram.

_ Skönt att den gjorde det och att vi vann, för det var verkligen förtjänt. Vi dominerade inte minst den andra perioden, påpekade han.

Samma sak tryckte assisterande tränaren Fredrik Hallberg på i efter matchen-analysen.

_ Vi spelade rätt bra och klart att vi borde vunnit. Men när vi tryckte på som mest i den andra perioden hamnade vi mest på utsidan och blev inte farliga nog. Vi borde nog också ta fler skottlägen när de kommer.

Nu går kampen vidare. IK Pantern är mitt uppe i en Smålands-vecka. Den inleddes med matchen mot Västervik, fortsätter på onsdag med en ny hemmamatch mot Oskarshamn och avslutas på fredag borta mot Tingsryd.

_ Mycket kvar att spela om och två poäng är trots allt bättre än en, påpekade Johan Björk.

1-0 för Pantern gjorde Johan Ivarsson assisterad av Kim Rosdahl och Martin Jahnols. Då hade det spelats 14,37 av den första perioden och länge såg det ut att vara Panterns match att hämta hem innan Västervik fick en en kvittering i den tredje perioden. Inte rättvist, men Västervik kämpade hela tiden och fick betalt för det.

Målet var Ivarssons första för säsongen.

924 åskådare hade hittat till Malmö Isstadion. En helt okej siffra.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close