Nyheter

Nytt rekord när YIF tar campen mot cancer?

Gå på handboll gratis och bidra i kampen mot cancer.
När YIF tar emot Redbergslids IK onsdagen den 8 mars räknar klubben med fullt hus och drygt 150 000 kronor till Barncancerfonden södra.
– Det finns inga ursäkter att inte gå på matchen, säger Ola Netterheim, numera säljare på YIF:s kansli.

Den 8 mars kl. 19:00 spelar Ystads IF mot Redbergslids IK och för sjätte året i rad arrangerar klubben en insamling där intäkterna delas mellan Barncancerfonden Södra och YIF:s ungdomsverksamhet. Föreningens partners och sponsorer bjuder på inträdet genom att betala 2, 3 eller 5 kronor per besökare som kommer till matchen. Även privatpersoner är välkomna att delta i insamlingen.
Ifjor lyckades Ystads IF samla ihop 152 006 kronor till Barncancerfonden – ett rekord som man hoppas överträffa igen.

Ansvarig för arrangemanget är den tidigare YIF-spelaren Ola Netterheim (bilden).
– Under min sista säsong i klubben hamnade jag mer och mer på kansliet. Fem av de sex senaste åren har jag ansvarat för den här matchen och för varje år försöker vi att hitta på någonting nytt.
Så, vad är nytt den här gången?
– Swisch-kampanjen. Det är nu möjligt för publiken att skänka ett extra bidrag (till swish-nummer 123 597 93 72 som är är kopplat till insamlingens konto), under våra matcher fram till den 8/3 Klubben kommer löpande att redovisa saldot på detta konto.
– Öppna era vita hjärtan, era Swish-appar och skänk en krona eller två, så att Barncancerfonden Södra kan fortsätta sitt viktiga jobb att skapa ljusglimtar och ge stöd när det behövs som mest.

Nu förväntas det komma mer folk än i fjor – detta eftersom Ystad Arena numera har sin sista kortsida med läktare färdigbyggd.
– Vi har det som ytterligare en utmaning. Förhoppningen är att locka uppemot 2500 åskådare. Maxkapaciteten ligger på knappt 2800. Lyckas vi få så många till matchen borde det finnas goda utsikter att slå rekordet i år igen.

Hur har arrangemanget tagits emot hos sponsorerna under årens lopp?
– Intresset har ökat stadigt även om det till stor del är samma företagare som alltid ställer upp i grund och botten. Nu börjar det här arrangemanget att bli en återkommande sak och då blir kännedomen om varför det görs större
Damlaget hade en liknande match tidigare i höstas när de spelade för rosa bandet. De tillverkade då själva “Fick cancer-armband” som sålde bra. Nu är det herrarnas tur att ställa upp på något sätt.
– Jag vet inte säkert hur de kommer att bidra i år, men någonting blir det. Tidigare har vi auktionerat ut signerade matchtröjor och sådär.
– I år kommer vi att ha en tävling i samband med swischinsamlingen där man kan vinna YIF-tröjor, men även en Flensburgtröja. En del företag som vill bidra med sina produkter istället för pengar kommer också att ha med priser i swischtävlingen.
Bra. Då går vi på handboll och vinner ett litet slag i kampen mot cancer.
– Det gör vi. Det finns inga ursäkter att inte gå på matchen, säger Ola Netterheim.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close