FC RosengårdFotbollMalmö FFNyheterTrelleborg FF

Edward Ofere klar för FC Rosengård

Edward Ofere är tillbaka i Malmöfotbollen. Idag gjorde FC Rosengård klart med den förre MFF-anfallaren.

Det blev en snabb affär för division 1-nykomlingen.

– Allt gick på en kvart. Vår tränare Anders Grimberg berättade att Edward var tillgänglig. Då ringde jag honom, bestämde träff på Espresso House och en kvart efter vi satt oss ner var han vår spelare, säger FC Rosengårds sportchef Amir Poursamad.

Edward Ofere var kontraktslös och Amir Poursamad tror att tajmingen var helt rätt.

– Han ville ha någonstans att spela där han har chansen att få mycket speltid, det har varit lite si och så med det den senaste tiden. Dessutom känns det som att han verkligen ser fram emot att spela hemma i Malmö igen.

30-årige Ofere bor nämligen i Malmö och har sin familj här.

Tiden i MFF är också ett kärt minne. Han värvades dit som 19-åring från Enugu Rangers i Nigeria och säsongerna 2005-2010 spelade han 84 matcher i Allsvenskan och gjorde 24 mål.

Sedan gick karriären vidare i Lecce i Italien och han har även spelat i Trelleborgs FF, FC Vestsjälland, Sogndal, Inverness, Boluspor och senast i Dundee United.

– Egentligen var vi färdiga med truppen, men det här var en unik möjlighet och det är bra med bredd i anfallet.

– Han börjar träna med oss direkt och är spelklar imorgon. Det krävs nog lite tid innan han är uppe i varv, men när serien sätter igång den 15 april mot Skövde AIK är jag övertygad om att han är på topp, betonar Amir Poursamad.

Kontraktet är skrivet på ett år och Edward Ofere kommer att spela med nummer 15 på ryggen.

– Med den rutinen och målfarligheten Edward besitter är vi övertygande om att FC Rosengård gjort en kanonvärvning. Vi gör en intressant resa och han vill vara med om den, säger Amir Poursamad.

När Edward Ofere spelade i Trelleborgs FF 2013 hade han för övrigt Anders Grimberg som tränare.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close