IK PanternIshockeyNyheter

Pantern knäar i toppkampen

Pantern börjar knäa lite i kampen om andraplatsen i Hockeyallsvenskan.

I måndags spelade man ut Västervik, men fick nöja sig med 2-1-seger i förlängning.

Nu blev det förlust i förlängning med 1-2 mot Oskarshamn.

Samtidigt har Karlskoga tagit full pott och avståndet i tabellen med fyra omgångar kvar har ökat till sex poäng.

– Jag tycker ändå att det är vi som försöker och driver matchen. Men det blir krampaktigt i powerplay, där har vi lite att jobba på, konstaterade Panterntränaren Håkan Åhlund.

– Tycker ändå att vi kom in mot målet och skapade chanser. Det var mer utsida i måndags. Vi kan bara jobba på. Nu har vi ännu en tuff match på fredag borta mot Tingsryd. Det blir en ny sådan här match, de är också kända för att spela tajt. Därför handlar det för oss bara att komma hit på träning imorgon igen och ladda om.

IK Pantern fick tre powerplaylägen i den första perioden och ett långt fem mot tre-spel i starten av den andra. I princip skapades ingenting.

– Vi hade massvis med lägen och det vill man ju ha betalt för och få energi.

Pantern lyckades även bränna ett läge där fyra spelare kom loss mot en ensam Oskarshamnsförsvarare.

När Oskarshamn sedan fick utdelning på sitt slit och gedigna jobb för att göra det svårt för Pantern genom att göra 0-1 genom Fredrik Styrman med mindre än åtta minuter kvar att spela såg det ut som om Malmölaget inte skulle få med sig någon poäng alls.

– Att vi trots allt lyckades kvittera var en positiv sak att ta med oss. Spelmässigt såg det heller inte så illa ut, påpekade Håkan Åhlund.

Kvitteringen – efter 58.13 – satte Dennis Svensson dit assisterad av Sebastian Dyk och Johan Björk.

I förlängningen avgjorde Joakim Hagelin för IK Oskarshamn.

– Förra gången vann vi i förlängning, nu föll vi. Visst ville vi ha mer, men vi kunde fått mindre också, betonade Håkan Åhlund.

Sakta, men säkert börjar det dessutom hända något med publiksiffrorna.

Över 900 i måndags mot Västervik och över 800 idag mot Oskarshamn. Än är Pantern inte uppe i en nivå klubben vill nå, men tidigare har man haft betydligt färre mot de mindre kittlande lagen.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close