Nyheter

Premiär för “Ultrastanten” Jenny, 78

Nu på måndag den 27 februari släpps dokumentärkortfilmen “Ultrastanten” på skanesport.se.
– Jag trodde väl aldrig att det skulle bli så mycket liv för att en gammal kärring som mig går på fotbollsmatcher, säger huvudpersonen själv, 78-åriga Jenny Bergström.

Det började med ett tips från Supporterhuset.
“Det finns en dam som snart fyller 80. Hon missar inte en match och står alltid i klacken på ståplatsläktaren på Swedbank Stadion. Hon följer laget i Ukraina, Frankrike och Spanien. En hardcore MFF-fan”.
Skånesport nappade och artikeln som sedan skrevs och publicerades slog läsarrekord för sajten.
– Responsen på artikeln blev helt otrolig. Jenny bjuder verkligen på sig själv. Det stod klart för mig att vi var tvungna att göra någonting mer om henne. Frågan var bara vad, säger Christoffer Ekmark, redaktör på Skånesport.
Resultatet?
En dokumentärfilm.

– Första tanken var att göra ett enklare videoinslag. Men det kändes för fjuttigt. Jag har ingen som helst erfarenhet av att göra dokumentärer, men fick sponsorn Jomi System att nappa och ringde sedan Martin Grahn som jag visste hade filmat en del Malmö FF-klipp och publicerat i social media, och frågade om han var intresserad att göra någonting.
Martin Grahn hakade på utan att tveka.
– Jag hade läst artikeln och blev förälskad i Jenny direkt. Vem ville inte veta mer om henne? Så jag hoppade på utan att veta vart det skulle bära. Det blev ett hobbyprojekt där alla inblandade är noviser.

I dokumentärfilmen, en dryg halvtimme lång, får tittaren bland annat följa Jenny på en bortamatch mot Norrköping och en hemmamatch mot Hammarby.
– Jag trodde väl aldrig att det skulle bli så mycket liv för att en gammal kärring som mig går på fotbollsmatcher. Det här var en kul grej, säger Jenny Bergström – som dock hade ett krav för att ställa upp.
– Jag ville få med en hälsning till Zlatan, en egenförfattat hyllning, och den läser jag upp efter sluttexterna.
Filmen “Ultrastanten” kan ses gratis på skanesport.se från och med den 27 februari.
– Vi hade kunnat filma i dagar, veckor och månader. Jenny slår hål på så många fördomar om supporterlivet och visar att kärleken till ett fotbollslag inte har någon åldersgräns, säger Martin Grahn.

Redan lördagen den 25 februari kl 18.30 finns det möjlighet att se filmen i sin helhet på Supporterhuset.
– Vi arrangerar tillsammans med Supporterhuset en smygpremiär där alla som är intresserade är välkomna i mån av plats. MFF spelar träningsmatch på Malmö IP mot Brann samma dag klockan 15. Jenny har lovat att komma på båda tillställningarna, avslutar Ekmark.

Trailern kan ses HÄR.

Ursprungsartikel:

MFF-frälsta Jenny, 78, lämnar inte ståplats

Relaterade artiklar

Back to top button
Close