HandbollHandbollsbloggenNyheter

Nykterhetskontroll på förbundskaptenen tack

Jag ska inte låta som en 68-årig surpensionär som vet alla sanningar just nu, men…

Det här med Ligahandbollslaget har jag dubbla känslor inför.
Å ena sidan kan det ju vara nobelt och vettigt att ”minska glappet” mellan U-landslag och A-landslag. Men hur det i praktiken ska göra någonting bättre…? Det borde ju inte behövas om en förbundskapten kan sin spelarkarta och har någon form av social kompetens i kroppen.

”Ligalandslaget” är ju ingenting annat än ett B-landslag som ger spelarna vissa signaler och förbundskaptenen vissa möjligheter att titta närmre på utvalda spelare. Som fotbollsherrlandslagets januariturné med en flock hyfsade Allsvenska spelare som berikar sin CV med ”två A-landslagskamper” – som är helt obetydliga och inget annat än en sponsrad fotbollssemester.
Jag hade förresten trott att Ligalandslaget enbart skulle vara förknippad med SHE, därav namnet. Ändå plockar man in spelare från utlandet (Danmark). Maria Adler hör säkert hemma där, men varför heter då Ligalandslaget som det gör? Och varför syns inte fler danska spelare som borde vara ”på gränsen”? Fattar inte.

Förhoppningsvis har jag fel. Det kanske bli ett lyft för spelarna, en kunskapskälla för förbundskaptenen och en boost för hela Förbundets organisation. Jag brukar ju ha fel, bortsett från på nästa punkt.

När det gäller uttagningarna av spelare kan jag väl köpa det mesta, även om ”Mitt” ligalandslag hade sett lite annorlunda ur. Speciellt på vänstersexpositionen.
Kul för Kristianstad Handboll att Caroline Månsson tar plats och i Hellton är Kristin Ullén en av de som verkligen duger. Men att ha dem före H65:s Emma Rask (tidigare A-landslagsreserv), som inte är långt efter A-landslagets Marie Wall och nästan petat henne vissa perioder, är ju bara galet.
Det får mig att vilja begära in ett nykterhetstest på Frenne Båverud – om det nu är han och/eller Signell som tagit ut truppen.
Som Hans Rosling sa:
”Det här är ingenting vi kan diskutera. Jag har rätt och du har fel.”

EDIT:
Förbundets informationsansvarige Daniel Vandor (som borde sköta uttagningarna också) informerar följande:
”Henrik Signell är förbundskapten och ansvarig för laguttagningen. Frenne kommer att sköta träningarna under den här samlingen”

***

IFK Kristianstad noterades för sin fjärde raka bortaförlust när man igår besökte Sävehof. Uppenbarligen har man någonting att jobba på när det gäller högsta lägstanivå.
Champions League är ett kvitto på de höga topparna.
0-0-4 mot Ystad, Aranäs, Redbergslid och Sävehof ett kvitto på att man inte har bredden och stabiliteten. DET oroar inför ett slutspel. Alla matcher spelas ju inte i borgen där de radar segrar på varandra.
Om inte annat borde Kristianstadsbornas självbild av laget ha förändrats på sistone. Min känsla är att de tagit Handbollsligesegern för given.
Dags att vakna.

***

Ullén före Rask?
Reaaaaally…?

***

OV Helsingborg rustar upp inför slutspurten av Allsvenskan och SKA upp i högsta serien igen.
Andreas Liverstam går in i truppen direkt och skulle det bli ett kvalspel så är just bredden avgörande. I fjor var det just det som fallerade när laget tappade 2-0 till 2-3 mot Karlskrona.

***

Frenne är förresten den tråkigaste tränaren jag vet i SHE. Valiumfrenne har jag tänkt skriva flera gånger, men låtit bli. Jag hade som spelare blivit galen om en tränare varit så modest i gamemode.
Samtidigt kan han ju sin handboll väldigt väl. Kompetensmässigt har jag inga som helst åsikter eller värderingar.

***

På tal om H65 så stärker de upp på sin högersexposition. När de startade säsongen var Jonna Linnéll skadad (tillbaka nu) och kompletterad med junioren Ida Gullberg. Ola Månsson har spelat med niometersskytten Djapanovic på den positionen och ibland även med – Emma Rask – på fel kant(!).
Nu har Höörlaget plockat in Evelina Källhage från Önnered, en av de mest lovande på sin position i landet. Källhage är nog tänkt att spela förstafiolen på den kanten.
Återstår att se om klubben plockar in en ny målvakt eller ”nöjer sig” med att lyfta upp sin division ett-keeper Lykke Winberg eller ta hem Eslövslånet Evelina Sjöström. Jag gissar på det förstnämnda.

***

Ullén!?

Relaterade artiklar

Back to top button
Close