FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

MFF allt bättre på att fylla år

MFF fyller år idag.

Det gör faktiskt vår podd också.

Den 24 februari 2016 släppte vi det första avsnittet i Blått snack, med Anders Andersson och Nisse Hellberg. Jag hade ingen aning om att det var jubileum, men min kollega Hasse Strandberg hade upptäckt det och berättade i bilen när vi i förmiddags begav oss in till Danmark för inspelning av avsnittet som kommer att bli tillgängligt på tisdag.

Eftersom vi redan släppt ledtråden på twitter att det var det danska förbundet, DBU, vi besökte kan ni nog gissa gästen.

I vilket fall som helst känns det som ett av de bästa poddavsnitten hittills, och då närmar vi oss ändå 60 stycken.

Tisdag som sagt, då kan ni lyssna och döma själva.

Jag gillar att den nyblivne 107-åringen MFF sedan en tid tillbaka försöker göra lite extra av sin födelsedag.

Idag kunde man:

…hämta ut sin årsbok i shopen.

…besöka det extraöppna MFF-museet.

…kolla in träningen på Malmö IP. Normalt är den stängd dagen före match. Nu var den öppen.

…se när årtalet 2016 graverades in på ett av stegen i guldtrappan upp till Ståplatstorget.

…delta i firandet vid bildandeplatsen på parkeringsytan bredvid Gamla IP i skuggan av Stadsteatern (ja, jag vet att det heter Malmö Opera, men en dag när historien står i centrum gör den inte det).

Fler MFF-vänner än någonsin hade sökt sig dit, men som Håkan Jeppsson sa.

_ Det är fortfarande alldeles för få.

Firandet blev dessutom bättre än någonsin. Från starten med MFF-hymnen spelad på en ensam saxofon (Mats Gudbrand lirade) till avslutningen när alla gemensamt sjunger sången “MFF:are är vi alla”

Att det blev Einar Malmborg som fick Andreas Nilssons minnespris är svårt att protestera mot. Einar uppfyller mer än väl kraven på att vara “en person som genom sin hängivenhet till Malmö FF:s värderingar med ett positivt uttryckssätt och med stor karaktärsfasthet alltid haft som ledstjärna att arbeta för klubben MFF:s bästa.”

Det är MFF.s ordenssällskap FV som delar ut priset och årets motivering löd:

“Einar Malmborg tilldelas Andreas Nilssons minnespris 2017 för att under hela sitt liv varit MFF-idealen trogna och med ett 50-årigt medlemskap i MFF. Einar var en framstående handbollsspelare i MFF under många år. Einar har suttit i MFF:s styrelse under 25 år och var under lika många år helt ideellt en mycket populär och personlig speaker på Malmö Stadion. Einar har arbetat mycket i det tysta helt utan egen vinning och alltid med MFF:s bästa som riktmärke.”

Einar tackade och poängterade att 2017 är ett viktigt år eftersom MFF då ska se till att få två stjärnor på tröjorna.

Innan Einar kallades fram pratade Håkan Jeppsson, FV:s ordensmästare Jan-Anders Hybelius och legendaren Bertil “Klumpen” Nilsson. Klumpen, som växte upp på Holmgatan nära Malmö IP och fick sitt första träningskort där redan 1946, bjöd på många fina minnen och visade även upp Andreas Nilssons gamla kängor, som han numera äger och i många år lånade när han skulle spela.

Tidigare har Peter Åhlander, Bengt Madsen, Staffan Tapper och Erling Pålsson fått minnespriset.

Andreas Nilsson föddes för övrigt ett par veckor före MFF 1910 och blev 101 år och nio månader gammal. Han var en framstående spelare i MFF med 371 A-lagsmatcher och 168 mål. Han var med om att spela upp MFF i Allsvenskan två gånger, 1931 och 1934 efter den berömda diskningen.

……………………………………………………………………………………

På lördagen möter 107-åringen MFF den norska ligatvåan Brann. På Malmö IP, 50 meter från minnesskylten på bildandeplatsen där man idag firade. Om ni inte sett den förut, ta chansen på vägen till matchen. Titta en stund på namnen på plattan, kolla in blommorna Håkan Jeppsson la ner där och begrunda att utan personerna som bildade föreningen den 24 februari 1910 och vars namn står på skylten hade MFF inte funnits.

MFF lär ställa upp så här mot Brann:

Fredrik Andersson – Anton Tinnerholm, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Pa Konate – Pawel Cibicki, Oscar Lewicki, Magnus Wolff Eikrem, Mattias Svanberg – Jo Inge Berget, Markus Rosenberg.

Johan Wiland är i stort sett fri från sin ljumskkänning och Behrang Safari vilas med lätt känning i låret, men de är snart med i laget igen.

Efter träningen berättade Magnus Pehrsson också att han räknar med att Anders “AC Christiansen kommer att få speltid redan på lägret i Marbella och ska vara tillgänglig för spel, kanske från start, i  den allsvenska premiären.

Räkna med att det blir ett defensivt Brann!

Det var försvaret som ordnade framgången med andraplatsen i ligan. Efter Rikard Norling har det skett ett paradigmskifte och enligt rapporter från Bergen spelar Brann 4-3-3 på papperet men 4-5-1 i praktiken och backar ofta ner med 8-9 spelare, låter motståndarlaget ha bollen och satsar på ett enkelt och rakt kontringsspel.

Kan vara rätt bra för MFF att öva på det också, om nu inte Brann chockar och spelar helt annorlunda för att man själva vill testa.

Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Skånesports MFF-expert Ole Törner.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close