FotbollNyheter

Prespa Birlik hittade en ytterback

KSF Prespa Birliik har letat efter två ytterbackar att komplettera truppen med. Nu är den ena klar. Cimon Lydén har skrivit på ett ettårskontrakt.

Cimon Lydén är 21 år gammal och startade i Åkarps IF. Men det var i Landskrona BoIS han slog igenom och debuterade i Superettan som 17-åring. Han har även spelat i MFF och senast i Lunds BK.

_ Vi tror på Cimon, han är fortfarande ung och har många år av utveckling framför sig. Vi har en fått en härlig mix i årets trupp med äldre rutinerade spelare och duktiga, utvecklingsbara killar, säger sportchef Meysam Javan till Prespa Birliks hemsida.

_ Cimon är en fysiskt stark ytterback som utöver sin snabbhet också har en bra teknik och bra spelförståelse.

Tidigare under vintern testtränade han med Varbergs BoIS i Superettan. Men det ledde inte till något kontrakt.

_ Känns jättekul att få komma till en klubb där det finns en stark vinnarmentalitet och som vill uppåt. Jag vet att det kommer krävas mycket, men jag gillar att sätta press på mig. Det är en stor utmaning som jag verkligen ser fram emot säger Cimon Lydén till hemsidan.

Tidigare har Prespa Birlik värvat Anton Viklund, Marcus Eskilsson, Freddy Borg, Christoffer Levi, Magnus Carlsson och Muamet “Mudi” Asanovski från FC Höllviken, Rakib Issah från tyska 2 Bundesliga-laget FC Union Berlin, Mathias Jung från IFK Berga i Kalmar, Erik Hoang från Kalmar FF U19, Peter Nilsson från FC Rosengård, Victor Sköld från Kvarnby IK, Robert Medvegy från IK Franke, Onur Körhan från MFF U19, , Mohammad “Dodo” El Kayed från IFK Malmö, Poya Ghanbari från Norrby IF samt Jesper Rindmo från Kristianstad FC.

17 nyförvärv alltså, plus Philip Milenkovic som är kvar från 2016 års trupp.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close