Nyheter

Spelet utan domare – med USM i Malmö

Mixa amerikansk fotboll utan domare med en frisbee och Pildammsparken.
Vad får du då?
Jo, USM i Ultimate Frisbee.

Ultimate Frisbee är en av världens snabbast växande lagidrotter. Ungdomar över hela världen har fastnat för den sport vars viktigaste regel är The Spirit Of The Game. Ultimate är en lagsport som spelas mellan två lag med en frisbee på en rektangulär spelplan med en målzon i var ände.
Ultimate Frisbee har inga domare, utan spelarna tar själva gemensamma spelarbeslut! Lagen är ofta mixade med tjejer och killar i liknande åldrar. Reglerna liknar till stor del Amerikansk Fotboll, men med den skillnaden att fysisk kontakt är otillåten. Under SM pågår en match tills ett lag har gjort 11 mål (eller max 30 minuter). Reglerna är utformade för att vara inkluderande och schyssta.

USM i ultimate frisbee 2017 avgörs mitt i centrala Malmö, i det lugna området runt Pildammsparken och Malmö Stadion anordnar Kockums Ultimate i samarbete med Malmö
Stad – ett arrangemang för ungdomar från hela Sverige.
– Vi har fått möjlighet att använda MFF:s inomhushall till en helt unik ultimate-upplevelse! USM spelas av 24 lag i klasserna U15, U17, U20 och U20 dam, säger Mattias Ahlgren från den lokala klubben Kockums Ultimate.

Föreningen Kockum Ultimate grundades 2013 och har idag omkring 100 medlemmar företrädesvis i åldrarna 12-16 år ifrån Västra Hamnen och närliggande områden.
– Vår förening välkomnar spelare från hela Malmö och har under 2017 fördubblat våra öppna träningstider för att möjliggöra för ännu fler att testa att spela Ultimate. Vi jobbar nu stenhårt tillsammans för att leverera ett oförglömligt svenskt mästerskap – i vår favoritsport – i vår stad.

Hela evenemanget genomförs av och med frivilliga krafter.
– Vi vill ge spelare, lagledare och åskådare en härlig SM-helg i Malmö med fokus på sportglädje och gemenskap. För att lyckas behöver vi hjälp från individer och företag i Västra Hamnen och Malmö som vill stödja lokala breda ungdoms- och idrottsinitiativ. Bidra gärna med livsmedel, förbrukningsartiklar för spelarmåltider och försäljning. Vi kommer även att dela ut goodie-bags med varor till samtliga spelare från hela Sverige.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close