skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Rosenberg bäddade för Berget och Cibicki

Pawel Cibicki gjorde 1-0 och Jo Inge Berget 2-0 när MFF 2-1-besegrade den norska ligatvåan Brann med 2-1 på Malmö IP. Markus Rosenberg assisterade till båda målen.

– Mackan vill så klart gärna göra mål själv också snart, men det kommer, konstaterade Jo Inge Berget och berömde sin anfallskompis.

– Motståndarna har stor respekt för honom och det ger utrymme för oss andra. Han ger oss plats. Som vi spelar nu tror jag att det kan bli många assist för honom i år.

Vid 2-0 tog Markus Rosenberg bollen från Brann-försvaret och serverade Berget läget och vid 1-0 hade han ett växelspel som slutade med ett kort och hårt snett inåt-bakåtpass. När Jo Inge Berget fick en gyllene chans att helt fri med den norske målvakten Piotr Leciejewski göra MFF:s tredje mål var det dock Magnus Wolff Eikrem som hittade honom i djupet. Där borde Berget och MFF ha punkterat matchen.

– Jag ville få till en drömträff och borde nog placerat in bollen istället. Men målet jag gjorde var snyggt, både avslutet och assisten, sa Jo Inge Berget.

Pawel Cibickis mål var också snyggt. I förarbetet. Träffen på själva avslutet blev inte särskilt ren.

– Alla mål räknas lika mycket betonade han.

Det var Pawel Cibickis första mål efter återkomsten till MFF och hittills det enda i år som inte gjorts av en norsk spelare. De övriga fyra har Jo Inge Berget, Magnus Wolff Eikrem och Andreas Vindheim delat på.

– Jag visste att det första målet skulle komma. Att jag utgår från kanten ska inte ha så stor betydelse. Det är meningen att jag ska bryta in i banan och då kommer jag i många fina avslutslägen därifrån också, poängterade Pawel Cibicki och erkände att det inte är idealiskt att MFF inte spelar några tävlingsmatcher innan det är dags för den allsvenska premiären borta mot IFK Göteborg.

– Man tittar ju lite avundsjukt på de andra lagen som spelar i cupen. Men vi får göra det bästa av situationen och ska kunna förbereda oss på ett bra sätt ändå.

– Vi får mer tid att jobba och speltiden blir längre och längre. Idag fick jag 70 minuter och de kändes bra. Vi varvar upp.

För Jo Inge Berget blev det 90 minuter och förutom målet och chansskapandet var det ofta han som när MFF spelade som bäst i den första halvleken med långa svepande bollar såg till att laget skiftade kant.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close