skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLandskrona BoISNyheter

BoIS stormar vidare i Svenska Cupen

Landskrona BoIS fortsätter att leverera i Cupen.
Malmö FF ena dagen. Gefle den andra. Och nästan nästan nästan Kalmar den tredje.
Allsvenskarna räddade 2-2 i 89:e matchminuten…

Landskrona BoIS inledde strålande.
Respektlösa och fulla med självförtroende gjorde de precis som mot Gefle. Satte hög press och vårdade bollen väl när de väl erövrat den.
I den 12:e minuten måttades ett inlägg från högerkanten och inne i straffområdet fick Karim Sadat bicicleta-läge.
Boom!
1-0.
BoIS var dessuton nära att forcera in 2-0 på hörna några minuter senare. Sadat hade mer eller mindre öppet mål.

Kalmar FF spelade upp sig efterhand och skapade även de ett par hyggliga chanser. När Filip Sachpekidis kom rättvänd med fart från 25 minuter avlossade han stora kanonen – och skottet satt klockrent på insidan av BoIS-keepern Ivo Vazgec stolpe.
Kort senare borde Kalmar FF har fått en spelare utvisad sedan Eid fläkt sig med dobbarna före i vristhöjd mot Zahui. Det var närmre en villkorlig dom och dagsböter än gult kort, men domaren måste ha blandat ihop korten…
1-1 i paus var KFF säkert nöjda med. Inte minst eftersom BoIS dessutom blivit rånade på en straff – eller rentav två! En när Rasmus Alm kapade och en för handboll…

Även i pausen hände det grejer.
Tyvärr…
Smålänningarnas lilla klack och ett par vilsna själar från Landskrona rök ihop och svingade mot varandra ett par sekunder. Inom kort var dock polis på plats och särade på slagskämparna.

I andra halvlek fortsatte spelet att bölja fram och tillbaka.
Rasmus Alm tog bort Rasmus Elm med stor framgång och tog för sig som en diabetiker i ett lösgodislager. I 65:e minuten hade han drömläge att sätta 2-1, men ett Kalmäär-ben lyckades hålla kvar de röda i cupen.
Minuten senare hade Kalmar en boll i stolpen som rensades bort på mållinjen.
2-1 eller 1-2? Det kunde sluta hur som helst…
BoIS:arna sprang sprang och sprang och visade både hjärta och listig kyla. Tempot var högt och underhållningsvärden synnerligen gott. Frågan var om Landskronaiterna skulle palla i 90 minuter?
Jodå. Klart de gjorde…
Med drygt tio minuter kvar måttades ett inlägg mot straffområdet som nyss inbytte Adi Nlic snappade upp andrabollen och en sträckt vrist senare satt 2-1 i nättaket. Vackert som en falafel med extra sås.

I 89:e minuten kom kallduschen som ändra förutsättningarna inför nästa helg. Kroppkaksbagarna rullade upp fint på kanten och David Elm skyfflade in 2-2. Bara sekunder efter det att Igor Arsenijevic varit nära att lobba in 3-1 efter en vacker brytning.
Bittert och surt såklart, men det var ändå logiskt på något sätt. I slutsekunderna dick Egbedi chansen att avgöra. Skott eller pass till fria kollegor när BoIS stormade fram i en omställning? Han valde det förstnämnda – men skottet gick över.

Nu väntar nytt drama på lördag då Trelleborgs FF tar emot Landskrona BoIS. Båda lagen har fyra poäng. Kalmars enda chans är att det blir oavgjort där samtidigt som man vinner med två mål mot Gefle.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close