skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTrelleborg FF

Brannefalk sköt segern till TFF

Trelleborgs FF besegrade Gefle IF med 2-1 och bäddade för en direkt avgörande match i den sista gruppspelsomgången i Svenska cupen hemma mot Landskrona BoIS.

– Man spelar ju för att få till matcher som gäller något så det är klart att det är kul, säger TFF-tränaren Patrick Winqvist.

Det avgörande målet gjorde förre MFF U19-spelaren Johan Brannefalk, som efter pausen ersatte Robin ”Tomelilla” Nilsson.

Brannefalk skaffade sig ett skottläge i den 56:e minuten och drog till från cirka 20 meter, helt otagbart vid den högra stolpen.

– Robin fick problem med en vad och kunde inte spela vidare. Det var alltså inte något genidrag av mig utan ett påtvingat byte. Men jag är glad över att Johan fick chansen att visa upp sitt fina skott, sa Patrick Winqvist.

Överhuvudtaget var det ett skade- och sjukdomsdrabbat Trelleborgs FF som kom till spel. Målvakten Fredrik Fritz Persson och mittbacken Alexander Blomqvist saknades till exempel också och Blomqvists tilltänkte ersättare Magnus Andersson kunde heller inte komma till spel. Dessutom hämmades Kristian Haynes av att han både hade legat sjuk i veckan och fick ont i vaden. Men han kämpade på i 90 minuter.

– Det syntes lite i Kristians aktioner att han legat sjuk, men han är en kämpe. Det pratas väldigt mycket om att HIF har så många spelare borta. Men när vi har sex spelare skadade är det ingen som nämner det, påpekade Patrick Winqvist.

Gefle IF tog ledningen när Christian Ljungberg alldeles för enkelt fick avancera mot TFF:s straffområde och utan uppvaktning skjuta in 1-0 bakom Marko Johansson i TFF-målet. Då återstod det bara fyra minuter av halvleken, men på dem lyckades TFF få in ett kvitteringsmål. Anton Tideman hittade Salif Camara Jönsson vid den bortre stolpen på en frispark och ”Salle” nickade in bollen.

_ Vi hade en period då vi inte spelade bra i samband med deras mål. Att vi kunde vända ett underläge var ett riktigt gott besked, statistiskt sett är det inte så ofta ett lag lyckas med det och jag tror att det var väldigt viktigt för oss att få till kvitteringsmålet så snart efter deras mål. Det gav en helt annan och skönare känsla att gå in med till pausvilan.

– Annars är jag nöjd med resultatet. I spelet finns det fortfarande massvis att jobba med.

– Men vi spelar med en trupp, inte elva enskilda spelare och därför var det jättebra att de som fick gå in på grund av skadorna fick visa att de i hög grad ingår i den där truppen vi vinner matcher med. Vi slog dessutom ett lag som gick in i cupspelet som allsvenskt och som vi senare ska möta som konkurrent i Superettan, sammanfattade Patrick Winqvist.

I den sista omgången möts nu Trelleborgs FF och Landskrona BoIS på Vångavallen.

Då avgörs det vilket av de två Skånelagen som ska avancera från grupp 5.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close