skanesport_desktop-panorama-1

IK PanternIshockeyNyheter

Andraplatsen försvann för Pantern

Pantern vann med 4-3 efter förlängning mot Björklöven.

Samtidigt försämrade Malmölaget sina chanser i toppstriden.

Tåget till en plats bland de två första gick. Karlskoga vände 0-2 till seger och är nu sju poäng före med två omgångar kvar.

Pantern tappade faktiskt även tredjeplatsen till Västervik. Pantern vann i förlängning, Västervik slog Timrå med 4-1 och smet förbi.

Trean tar tre bonuspoäng med sig till kvalserien, tvåan tar två. Men att IK Pantern får tre hemmamatcher är redan klart, det får både trean, fyran och femman och sexan Timrås förlust innebar att det laget inte längre kan gå om Pantern.

– Så nu är det bonuspoängen som gäller. Sådana vill vi ha så många som möjligt. Men jag kör ändå med det klassiska tränarsvaret att vi inte tittar på tabellen utan bara nästa match, konstaterade IKP:s assisterande tränare Fredrik Hellberg.

– Däremot skulle vi vunnit det här innan förlängningen. Alla deras mål är onödiga. Ettan släpper vi in i Powerplay, tvåan kommer sedan vi förlorat en kamp vid sargen och trean är ett flytmål, pucken studsar olyckligt i en båge så att vår målvakt Tex Williamsson blir totalt ställd.

Pantern är seriens sämsta lag i Powerplay och inte blev det bättre av att man alltså släppte in ett mål när laget första gången fick chansen mot Björklöven. Det blev dock bättre och Martin Jahnols 3-2 kom i spel med en man mer.

– Vi tappade tyvärr hela initiativet efter 1-1. Innan dess hade de inte haft någonting. Men det blev bättre i Powerplay och spelmässigt var vi helt okej. Vi förtjänade mer än vi fick, summerade Fredrik Hallberg.

4-3-målet var dock både en vass och effektiv prestation.

Emil Carnestad hittade Axel Wemmenborn som drog till direkt utan chans för Löven-målvakten.

– Vi hade länge problem i förlängningarna och straffarna och förlorade många gånger. Men nu har vi varit bra där en längre period och vunnit flera. Det är en skön sak att ta med sig in i kvalet för jag är övertygad om att i stort sett alla matcher från och med nu kommer att vara jämna, konstaterade Axel Wemmenborn.

Förra gången Pantern vann en förlängning hemma i Isstadion, 2-1 mot Västervik var det också Axel Wemmenborn som gjorde det avgörande målet. Utan de två målen hade det sett betydligt sämre ut i kampen om tredjeplatsen.

Axel Wemmenborn har nu gjort elva mål och elva assist och kan bli ett fint vapen i de återstående matcherna.

På onsdag spelar Pantern hemma mot AIK, som har tio raka raka segrar. I den sista omgången på fredag väntar hopplösa jumbolaget Södertälje SK på bortais. Västervik avslutar med Karlskoga hemma och Tingsryd borta.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close