skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

BW90:s trotjänare till Ängelholm

Elias Johansson var tänkt att det bli BW90:s ryggrad och lagkapten under stundande division tre-säsong.
Så blev det inte.
Istället är han presenterad som ett nytt tillskott i Ängelholms FF.

Vi skulle ta kontakt med dig för att prata om att du var en av de få kvar i BW90, istället möts vi av nyheten att du blivit värvad av Ängelholm?
– Ja, jag skulle börja studera i Halmstad, och har ju nu gjort tre säsonger i BW90 och ville känn på lite nya utmaningar. Så När Ängelholm hörde av sig så såg jag ju det som en ny möjlighet. De spelar i division ett så det blir en större utmaning för mig. Sen är det närmare både hem och till Halmstad.
Hur ser du på flytten fotbollsmässigt?
– Jag har ju aldrig spelat i ettan tidigare, så det blir ju lite mer träning, det blir starkare snabbare en division upp så det blir ju lite mer av allt. Jag förväntar mig att allt blir lite tuffare, ser ju som sagt detta som nästa steg. Ett nytt äventyr.

Hur har en vanlig dag sett ut för dig? Du har ju haft ganska lång pendling till BW90?
– En vanligt dag brukar vara att man har gått hemifrån vid 07.00, jobbat till 16.00 och sen pendling ner till BW vilket är en timme enkel resa. Träning där mellan 18-20.00 och hemma igen vid 21-tiden. Så det har ju varit rätt så intensiva dagar.
Livet vid sidan om tycker Elias har funkat bra trots att dagarna oftast är fullbokade.
– Det inga konstigheter, man umgås mycket med lagkamraterna, det blir socialt där också både före och efter träningar, sen har man ofta lite tid på helgerna för att träffa kompisar osv.

Hur kännes det att lämna BW90 efter så lång tid?
– Ruljansen har varit stor nu på senare tid, men jag har trivts bra i tre år och en sommar. Kändes tungt att spela sista matchen där ute och veta att det nu var över här. Jag har trivts väldigt bra där.
– Jag har utvecklats som spelare och person hos BW och känt stort förtroende från tränaren. Jag fick känna på att ha mycket ansvar, som att få vara kapten nu sista säsongen, allt har varit perfekt. Tony har varit en bra tränare och förstod absolut att detta var en chans för mig, att få komma upp ett snäpp till division ett och ta nästa steg i min utveckling. Han önskade mig lycka till även om han så klart ville ha kvar mig.

Vad tror du om BW90:s framtid?
– Jag har inte jättekoll, men jag har hört lite att de har en trupp som Tony tror på. Så får de bara ihop det så ska det inte vara några problem. De spelar ju i trean vilket lockar en del spelare så det ska nog bli bra!

Har du hunnit sätta dig in i Ängelholms mål och tankar inför säsongen än? Vad tror du är ett rimligt mål för laget?
– Det är fortfarande väldigt tidigt, vi är inte ens full trupp än. De presenteras ju nya spelare fortfarande så någon officiell målsättning vill jag inte säga att vi har satt än. Det kan jag inte kommentera så.
Personliga mål med året har Elias dock,
– Det är ju självklart att man vill kriga sig in och ta en plats i div 1. Köra stenhårt och visa att man hör hemma på denna nivån. Man tänker inte så mycket på att man kommer från att ha haft en kaptensbindel på armen till att man ska kriga sig in i startelvan.
– Det är klart att det är en utmaning, men nu har man kämpat hårt för denna chansen. Kaptensbindel eller inte så bidrar man ändå till laget, det är bara att köra stenhårt och visa att man hör hemma där.

Vad är dina styrkor, vad kommer du tillföra Ängelholm?
– Jag är en lagspelare, jobbar stenhårt och tar laget före jaget. Det är väl min absoluta styrka, att alltid jobba stenhårt oavsett om man leder med 3-0 eller ligger under med 3-0. Jag är en jämn spelare, och det är väl min styrka – att vara kontinuerligt stark & jämn. Med mig vet man vad man får.

Martin Sanchez Grahn

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close