Nyheter

Läge för rekord i HK Malmös gratismatch

Gå på elithandboll gratis (normalt sett 140 kronor i entré).
Ta del av tävlingar, gratisprodukter, utlottningar och gåvor till ett värde av drygt 150 000 kronor.
Och till råga på allt – bidra samtidigt med att bekämpa cancer.
Allt ovan erbjuds de som går och tittar på HK Malmö-Ricoh på torsdag kväll i Baltiska Hallen.

– Vi ska slå publikrekord. Siktet är inställt på drygt 2500 åskådare, säger Jörgen Rasmusson, ordförande i HK Malmö.
Klubben har arbetat i flera månader med sikte på matchen mot Richo. Ulf Mohlin och hans team på marknadsavdelningen har lyckats få ihop 122 (!) olika företag som vardera betalar tre kronor, varken mer eller mindre, per person som går på matchen.

Låt oss då göra matten.
3 kr * 122 företag = 366 kronor. Varje person kommer alltså att symbolisera 366 kronor.
Kommer det då 2500 personer blir det 915 000 kronor.
– Av totalsumman går 15 procent direkt til Barncancerfonden. Bara där räknar vi med ett sexsiffrigt belopp, säger Jörgen,
– Sedan hoppas och tror vi att många som nu går på matchen gratis kanske lägger en tjuga eller två i Barncancerfondens insamlingsbössor. Då blir det ännu mer pengar till ett väldigt viktigt ändamål.

Barncancerfonden kommer själva att vara på plats under matchen och bland annat informer om sin verksamhet.
Men de kommer inte att vara ensamma… 122 olika företag är som sagt engagerade och flera av dessa sockrar alltså attraktionskraften i arrangemanget.
– Det kommer att hända väldigt mycket, säger Ulf Mohlin.
– Conrad Elektronik erbjuder de 1000 första besökarna 100 kronor i rabattkod på varor i sin webbutik, Coca Cola har med sig dryg 3700 burkar av sin nya produkt Coca Cola sugarless – och Haribo har med sig enorma mängder godis som delas ut gratis.

I pausen kommer en tävling att hållas där man kan köpa ett pappersark som ska vikas ihop till ett flygplan – som i sin tur ska kastas mot mittencirkeln. Närmast vinner och i potten finnsdrönare, en Go Pro, en RC-bil och massa annat.
– Dessutom kommer 50/50 lotteriet att utökas med en mängd fina priser; spaweekends på The Lodge, hotellövrnattningar påQuality View, träningskort på Gripen Crossfit, middag på PUB Vagabond, mobiltillbehör från PMR, säger Mohlin och rabblar en stund till…

Förutom en ekonomisk vinning för klubben, publiken och för mänskligheten i form av en ny örfil i cancerns vidriga ansikte så hoppas HK Malmö även att många upptäcker sporten.
– Av de 122 företagen som är med är majoriteten INTE med i vårat nätverk. Vi vill gärna utöka våran nätverksnytta och få dem att upptäcka fördelarna med det. och naturligtvis hoppas vi att många som kanske är på handboll för första gången eller inte sett en elitmatch på plats på länge får blodad tand och vill komma tillbaka. Intresset för handboll i Malmö ökar, vår klubb lider just nu av växtvärk och det blåser positiva vindar.
Under torsdagen gör dessutom maskoten comeback.
– Det är en varg som ska hålla ordning på “Black Sheep Support” som vi kallar oss, avslutar Rasmusson.

På torsdag kväll konkurrerar HK Malmö med:
* Broberg/Söderhamn i en Bandykvartsfinal
* Bottenmötet Rögle-Leksand i SHL
* Vem vet mest på SVT 2.
Det är alltså ont om ursäkter för att inte på på handboll…

Christoffer Ekmark

Läs mer om HK Malmö:

hk_malmo

Relaterade artiklar

Back to top button
Close