IK PanternIshockeyNyheter

Pantern stoppade AIK:s segersvit

Nu är det klart att IK Pantern blir sämst fyra och får minst två bonuspoäng med sig in i kvalserien.

AIK kom till Malmö Isstadion med tio raka segrar i Hockeyallsvenskan, men Pantern vann med 3-2 efter förlängning.

När den började satt Kim Johansson utvisad, men när det blev spel tre mot tre tog det mindre än en minut innan Johan Björk kunde dundra in sitt tolfte mål för säsongen och avgöra matchen.

– Tolv nu, det blir fler, konstaterade han med ett stort leende.

Målet kom sedan han kunnat välja mellan att passa tillbaka till Dennis Svensson eller avsluta själv.

– AIK-backen valde att falla av och då satte jag upp den i “gubbhörnet”.

Nu väntar en bortamatch mot det avsågade jumbolaget Södertälje SK i den sista omgången på fredag. Den avgör om IK Pantern ska sluta trea eller fyra i tabellen. Konkurrenten Västervik, som har en poäng mer och bättre målskillnad, möter Tingsryd borta.

Trean får tre poäng med sig in i kvalserien och fyran får två, men Johan Björk spekulerade i att det inte behöver vara någon större nackdel att bli fyra.

Båda lagen – och även femman – får tre hemmamatcher. Spelprogrammet kan dock bli bättre för det fjärdeplacerade laget. Trean börjar hemma mot fyran. Efter den bortamatchen väntar två matcher på hemmaplan för fyran.

– Jag satt och tittade på det igår. Står det här sig tror jag att vi får bortamatcher mot Tingsryd och Västervik och hemmamatcher mot Timrå, AIK och Almtuna. Det ser rätt okej ut, poängterade Johan Björk.

Både sportsligt och ekonomiskt. Pantern-AIK idag drog 1 027 åskådare. Det lär bli betydligt fler i ett kval.

Panternsegern mot AIK var förtjänt. Den första perioden var jämn, den andra gick klart till AIK och i den sista dominerade Pantern. Men när Sebastian Dyk gjort 2-1 efter 14,37 bäddade ett grovt försvarsmisstag för 2-2. Kvitteringen gjordes av förre Malmö Redhawks-spelaren Jens Jakobs. Sedan kunde det gått mer snett än så när Kim Johansson blev utvisad.

– Vi såg trötta och oorganiserade ut i den andra perioden. Sedan tyckte jag att det blev tvärtom i den tredje. Skönt att vi kunde avgöra. AIK är ett bra lag. Förhoppningsvis kan vi bli trea, men oavsett hur det går är det trevligt att efter 50 omgångar kunna spela de två sista och samtidigt kunna njuta lite, sa IKP-tränaren Håkan Åhlund.

Och Johan Björk betonade att Pantern kan bättre.

– Det syntes att deras tio segrar gett dem självförtroende. AIK kändes faktiskt lite tyngre i närkamperna och sett över 60 minuter gjorde vi ingen riktigt bra match. Men i den tredje fick vi det att stämma och vi visade moral efter deras 1-0, tyckte han.

Matchprogrammet den nämaste tiden blir både tufft och inspirerande.

Kvalserien börjar redan på måndag och man spelar den 6, 8, 10, 12 och 14 mars.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close