skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Tobias Malm till Prespa Birlik

Prespa Birlik har letat efter en vänsterback. Nu är han hittad.

Tobias Malm har skrivit ett ettårskontrakt med Malmöklubben.

_ Ett kanonförvärv! Han har en fin vänsterfot vid inläggsspelet och är väldigt snabb, säger Prespa Birliks sportchef Jerry Nilsson.

_ Egentligen är det honom vi velat ha hela tiden och han har tränat med oss ett bra tag och även deltagit i några av träningsmatcherna. Fast han och familjen hade vissa funderingar på att flytta till Halmstad. Det är det beskedet vi väntat på.

Tobias Malm är 25 år gammal och slog igenom i Malmö FF där han debuterade i Allsvenskan som 19-åring och blev utsedd till Malmöfotbollens bäste junior 2011. Mycket tack vare sin extrema snabbhet och förmåga att utmana.

_ Han är väldigt bra offensivt, säger Jerry Nilsson, som förra säsongen hade Malm i FC Höllviken.

Innan han landade där spelade han i Trelleborgs FF, Landskrona BoIS och Östersunds FK. I början som utlånad från MFF.

Det handlar om ett ettårskontrakt och Tobias Malm kommer att få nummer 19 på tröjryggen.

I och med det här nyförvärvet stänger KSF Prespa Birlik butiken. I alla fall nästan.

_ Om något alldeles extra eller oförutsett dyker upp kan vi alltid tänka oss att agera. Annars han vi truppen klar nu, säger Jerry Nilsson.

Därmed kan han och sportchefskollegan Meysam Javan koppla av och sätta sig tillrätta i solstolarna när Prespa Birlik snart åker på träningsläger i Turkiet.

Eftersom Philip Milenkovic var den ende spelaren som blev kvar från fjorårstruppen har Prespa Birlik fått fylla hela truppen med nya spelare.

Sju av spelarna har man hämtat i FC Höllviken, som lade ner elitlaget. Förutom Tobias Malm är det Anton Viklund, Marcus Eskilsson, Freddy Borg, Christoffer Levi, Magnus Carlsson och Muamet ”Mudi” Asanovski.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close