skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

Huvudpersonerna på årsmötet

Jag har varit på väldigt många årsmöten i Malmö FF.

Majoriteten har varit lugna.

Det var det här också. Inga sensationer, inga debatter, inte ens några motioner.

Men även i år var det mycket folk på plats. 351 stycken kom. MFF hade satt ut 300 stolar och fick snabbt hitta fler.

Här är ett par spridda intryck från mötet:

För mig fanns det två huvudpersoner, Gunnar Djupe och Erling Pålsson.

Gunnar Djupe var originalet från Nybro som testamenterade MFF en mångmiljonfastighet och alla sina tillgångar.

Jag är mycket glad över att MFF tog chansen att lyfta fram honom på mötet.

Gunnar fanns tillsammans med förre tränaren Keith Blunt med i den inledande parentationen över avlidna betydelsefulla personer i MFF. Dessutom var en avlägsen släkting på plats för att tillsammans med Ingemar Erlandsson berätta lite om människan Gunnar.

Efter att ha hört vad som sades där och dessutom tidigare pratat med en ordförande i en skånsk idrottsklubb som en gång var skolkamrat med Gunnar Djupe är jag övertygad om att den uppskattningen han fick nu fick han garanterat aldrig när han var livet.

Djupe var rik, men han var i princip också en figur utanför samhället och det sociala livet. Han var svårt mobbad i skolan som han hoppade av efter sjunde klass, hade aldrig något annat jobb än som bonddräng och levde efter fixa idéer och rutiner som han aldrig rubbade på. Han föddes, växte upp och levde hela livet i samma lägenhet. Hemma i Nybro sågs han som en kuf och behandlades som en sådan, tragiskt nog även av sina föräldrar som byggt upp förmögenheten.

Han hade egentligen bara en kärlek och det var MFF.

När det pratas om att Malmö FF är och ska vara en förening för alla, oavsett kön, ursprung, sexuell läggning och så vidare känns det någonstans viktigt att betona att MFF även måste få vara en klubb för människor som Gunnar Djupe.

Därför var det som sagt skönt att se att han fick sina ”15 minutes of fame” på MFF:s årsmöte och om jag förstått det rätt var Håkan Jeppsson även uppe på Djupes begravning som representant för MFF.

Nästa steg måste vara att miljonerna använda till något som gör att Gunnar Djupe blir ett namn i klubben även om tio år.

Erling Pålsson avtackades och blev något så fint som hedersledamot i MFF.

På 107 år är han den blott nionde som hyllas på det viset.

Extremt många spelare i A-laget har haft stor nytta av Erling Pålsson och hans kontakter under de 17 åren han suttit i styrelsen, och det gällde även tidigare.

Få har dragit in så mycket pengar till MFF. När läget var som värst 1999 och framåt var det Bengt Madsen, Erling Pålsson och Hasse Borg som personligen lyfte upp klubben från dyn och räddade ekonomin. Det har krisat senare också och varje gång har Pålsson varit en viktig spelare i skuggorna och hans roll i Swedbank stadion från skiss, till bygge, till en 100 procent MFF-ägd hemmaborg har varit gigantisk.

I somras spelade vi in en podd med Erling Pålsson. Den kan ni lyssna på här.

………………………..

Mitt i alltihopa saknade jag dock ett namn i den inledande parentationen.

Jag förstår att urvalet måste vara snävt och han kanske inte var medlem. Men ändå; författaren, underhållaren, poeten och Malmöskildraren Jacques Werup kunde gott nämnts. Han älskade MFF, såg alla matcher, var en flitig besökare på träningarna och det var mycket, mycket få som kunde mer om laget och klubben än han.

Tycker att han hade förtjänat en bild och några ord. Om inte annat så för rockajäveln…

Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Skånesports MFF-expert Ole Törner.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close