HandbollNyheter

Nu ska allt avgöras för Lundagård

KFUM Lundagård visste att 2016-17 skulle bli en mellansäsong för damlaget i Allsvenskan.

– Vi tappade nästan hela vår förstauppställning med mycket rutinerat folk inklusive hela seriens skytteligevinnare Betty Svensson. Givetvis måste sådant märkas och förhoppningen var att behålla vår plats i Allsvenskan, säger Lundagårds tränare Kent Engdahl.

Med bara ett par omgångar kvar lever hoppet.

Lundagård ligger på kvalplats.

– Fast Lidingö och RP jagar alldeles bakom och kan gå om.

– Förhoppningsvis kan vi hålla undan för dem och istället själva gå om OV Helsingborg och knipa niondeplatsen. Nian möter ett lag från division 1 norra och tian ett lag från division 1 södra och södra är normalt sett en bättre serie, betonar Kent Engdahl.

Mycket kan avgöras i den allra sista av de 22 omgångarna. Då möts KFUM Lundagård och OV Helsingborg i Lund.

– Överhuvudtaget får vi nu lite enklare matcher efter en period med nästan bara topplag. Men det blir tufft. Bland annat har vi två Stockholmsresor med bara ett par dagar mellan.

Hur viktigt är det för ungdomsklubben Lundagård att ha ett lag i Damallsvenskan?

– Det känns väldigt betydelsefullt. Vi vill vara ett alternativ strax bakom elitlagen H65, Team Eslöv och Lugi. Herrlaget i division 3 är mer ett kompisgäng, men på tjejsidan vill vi ligga där vi ligger för att vara ett alternativ för både duktiga spelare utifrån och våra egna stora talanger. Så därför skulle det betyda mycket att klara nytt kontrakt.

– Nästa säsong kommer det här laget dessutom att utvecklas och bli bättre och jag tror faktiskt att vi får behålla de flesta spelarna den här gången. Vi har inte de där stjärnorna som större klubbar rycker i som vi hade inför årets säsong.

Bra spelare finns det dock ändå gott om i truppen, och lovande.

– Våra målvakter Matilda Persson och Fia Ertzinger är två av de absolut bästa i serien, berömmer Kent Engdahl.

Han plockar även fram 18-åriga Linnea Andersson som Lundagård hämtade i H43:s ungdomsled.

– Hon har utvecklats starkt och är nu en allsvensk spelare.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close