Nyheter

Sjöbobrottare uttagen till EM

BK Pan-brottaren Simon Erlandsson satsade på att vinna SM och bli uttagen till J23-EM. Det slutade med att han förlorade SM-finalen och blev uttagen till senior-EM!

Förklaringen?

SM-vinnaren Houssam Omar fick välja mellan att åka till J23- och senior-EM och valde juniorvarianten.

– Det är bra mästerskap båda. I år är sista gången jag kan vara med i J23, så jag satsade på det. Nu får jag åka på stora EM istället eftersom han valde som han gjorde, säger 22-årige Erlandsson.

Hade du valt likadant om du vunnit SM?

– Svårt. Jag hade ställt in mig på J23 och ville ha revansch på förra starten där när jag föll mot en fransman i återkvalet. Det var surt.

– Å andra sidan ger senior-EM  mig massvis med erfarenhet. Och jag får mer tid på mig att förbereda mig.

J23-EM avgörs i Ungern i månadsskiftet mars-april. Senior-EM, där Simon Erlandsson ska tävla i 66-kilosklassen, arrangeras i Belgrad den 2-7 maj.

Närmast väntar dock Thor Masters och ett tio dagar långt läger i Danmark på Vanstadkillen, som alltid tävlat för BK Pan och numera bor inne i Ystad.

– Jag gick tre år på brottargymnasiet, men nu har jag skaffat lägenhet i Ystad.

I Thor Masters kommer både Simon Erlandsson och Gällivarebrottaren Houssam Omar till start i 66 kilo, liksom åtskilliga duktiga internationella brottare.

– Jag hade inte sagt nej till revansch på Houssam. Varenda gång vi mötts har det varit jämnt, men jag hade tre segrar mot honom i GP-tävlingar när vi möttes i SM. Jag hade mycket hellre förlorat dem och vunnit SM. Förlusten där tog mig fruktansvärt hårt.

Finalen slutade 1-1 och allt avgjordes på att Erlandsson fick den sista passivitetsvarningen.

Efter Thor Masters stannar alla landslagsbrottarna i Danmark för sparring och träning. Flera andra brottare är också inbjudna.

– Det kommer att bli jättenyttigt.

Går det att bli riktigt bra utan att varje år delta i flera sådana läger?

– Jag får bra sparring i Pan också, därför har jag aldrig funderat på att byta klubb. Men lägren är nödvändiga. De vässar formen och man lär sig massvis, berättar Simon Erlandsson.

Att han inte behöver be om ursäkt för EM-platsen finns det dessutom massvis med relativt färska bevis på. Han avslutade det förra året med att vinna Cup Klippan, Mälarcupen och Haparanda Cup.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close