skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTrelleborg FF

Salif räddade Trelleborgs FF

Trelleborgs FF är klart för kvartsfinal i Svenska cupen.

Två mål av Salif Camara Jönsson vände 0-1-underläget i gruppfinalen och Skånederbyt mot Landskrona BoIS.

Först gjorde han 1-1 i den 74 minuten helt fri framför mål sedan inhopparen Mattias Håkansson kommit loss på kanten och hittat honom.

Men då ledde Kalmar FF med 2-0 mot Gefle IF – det blev 3-0 till slut – och om inte något av lagen på Vångavallens D-plan hade gjort mål hade Kalmar tagit förstaplatsen och avancerat.

Men fyra minuter före ordinarie tids slut slog Salif Camara Jönsson till igen. Efter en fin löpning in bakom BoIS backlinje hann han före målvakten Ivo Vazgec och vrickade in bollen i nätet sedan Marcus Pode hittat honom med ett inspel.

Domaren Magnus Lindgren från Göteborg lade till fyra minuter och Landskrona BoIS tryckte på för att få till en kvittering, ivrigt påhejade i Kalmar där matchen redan var över. Men det slutade med hörnor, nästan-lägen och offsideavblåsningar.

Länge var BoIS det vassaste laget. TFF hade mest boll, men Landskrona var farligare. Efterhand käkade sig Trelleborgs FF in i matchen och i den andra halvleken var man det något bättre laget. Och så hade man Salif Camara Jönsson, just nu lika glödhet som säsongerna 204 och 2015 när han öste in mål. Förra året hade han otur med skador, men nu är han tillbaka som målkung.

BoIS ledningsmål kom på frispark redan i den tredje minuten. Thierry Zahui fick chansen att skjuta alldeles utanför straffområdet och knorrade in bollen över femmannamuren utan chans för TFF-målvakten Marko Johansson.

BoiS kunde också gjort 2-0 i den 63 minuten när Karim Sadat kom i ett bra läge på vänsterkanten och sköt ett lågt hårt skott som Marko Johansson räddade nere vid sin högra stolpe. Fredrik Fritz Persson saknades fortfarande på grund av skada och MFF-lånet Johansson stärkte sina aktier att ta över platsen som förstemålvakt.

TFF saknade även vadskadade Robin ”Tomelilla” Nilsson.

Segern innebar att Trelleborgs FF för första gången på mycket länge är klart för kvartsfinal i Svenska cupen. Stort, givetvis. Tyvärr talar dock det mesta för att TFF tvingas spela matchen i Malmö om man får fördelen av hemmaplan!

Vångavallens A-plan släpper kommunen inte till redan den 11-12 mars när kvartsfinalerna ska spelas och D-planen är inte godkänd av säkerhetsskäl. I så fall måste förbundet bevilja dispens. Alternativet är därför att spela på TFF:s reservplan, som är konstgräset på Malmö IP i Malmö.

För att få hemmaplan ska TFF bli en av de fyra bästa gruppvinnarna. Det avgörs i morgon.

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close