skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Starkaste MFF-motståndet hittills

På söndagen trappar MFF upp träningsmatch-motståndet ett snäpp till.

Norska ligatvåan Brann var bra. Rosenborg är bättre. Efter 30 omgångar i Tippeligan var Rosenborg 15 poäng före och vann överlägset.

_ Och för någon vecka sedan slog de FC Köpenhamn. Med Kåre Ingebrigtsen som tränare tycker jag att man allt mer känner igen det gamla Rosenborg från när de var som bäst, under Eggen. De är bra, men det är vi också, betonade MFF-tränaren Magnus Pehrsson efter lördagens matchförberedande pass på Lindeborgs IP.

Att lägga det passet på söndagens matcharena Swedbank stadion var aldrig aktuellt.

_ Där fick vi inte gå in. Däremot var plan 5 på Stadionområdet ett alternativ. Men vi valde att fortsätta här på Lindeborg.

Som Skånesport kunde berätta redan igår lär startelvan bli Johan Wiland – Anton Tinnerholm, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Behrang Safari – Magnus Wolff Eikrem, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Pawel Cibicki – Jo Inge Berget, Markus Rosenberg.

Alexander Jeremejeff missade fredagsträningen på grund av sjukdom och var heller inte tillgänglig på lördagen. Han kommer inte att vara med i truppen till Rosenborg-matchen.

_ Han är inte aktuell, det finns ju en viss smittorisk också, konstaterade Magnus Pehrsson och betonade på nytt att MFF nu är inne i ett skede av försäsongen där man förbereder laget som om det varit en tävlingsmatch.

_ Vi har tränat med tanke på laget vi ska möta och bytena kommer att göras efter vad som är bäst för att vinna matchen. Däremot kan jag inte säga att vi kommer att hålla oss till bara tre byten. Det kan uppstå lägen där det är bäst med fler.

Efter matchen mot Rosenborg på Swedbank stadion återgår MFF till spel på konstgräs. Matchen mot Jönköping Södra den 11 mars är schemalagd på Malmö IP och ligger kvar där.

_ Ingen ändring är aktuell. Vi kommer också att träna här på Lindeborgs IP även nästa vecka. Sedan åker vi till Marbella och då hoppas jag att det blir gräs fullt ut fram till den allsvenska starten, betonade Magnus Pehrsson.

Matchen mellan Rosenborg och FC Köpenhamn spelades den 11 februari. Rosenborg vann med 2-0 (2-0) efter mål av Mushaga Bakenga och Pål André Helland.

Ole Törner

 

Gårdagens artikel om bland annat Johan Wilands återkomst kan ni läsa här.

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close