skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Oavgjort med mersmak för MFF

I den första halvleken var MFF betydligt bättre än norska mästarlaget Rosenborg BK, men fick nöja sig med 1-0-målet av Magnus Wolff Eikrem. Efter paus tvingade skador fram ett par byten samtidigt som Rosenborg lyfte sig och räddade oavgjort tack vare en straff orsakad av en hands på Jo Inge Berget.

_ Jag var betydligt med nöjd i pausen än jag är nu. Den första halvleken var bra, den bästa hittills under säsongen. Men vi borde gjort fler mål och tyvärr vann vi inte, sa MFF-tränaren Magnus Pehrsson efter 1-1-matchen.

Efter den första halvleken fick Erdal Rakip känning i låret och man valde att byta ut honom.

_ Jag kände lite redan före matchen och det var bäst att byta. Men det är inget farligt. Om det varit en viktig tävlingsmatch hade jag säkert kunnat spela vidare. Nu var det fel läge att riskera något, berättade Erdal Rakip, som startade centralt på mitten tillsammans med Oscar Lewicki.

Innan det gått tio minuter av den andra halvleken tvingades MFF byta ut även Oscar Lewicki.

_ Han vrickade foten. Inget allvarligt, det var en lätt vrickning och han bör vara okej om några dagar, berättade Magnus Persson.

In kom Yoshimar Yotún och han tog plats på mitten bredvid Magnus Wolff Eikrem, som tagit klivet in när Rakip gick av.

Därmed fick Rosenborg BK mycket lättare att ta tag i spelet. När MFF även bytte in Andreas Vindheim istället för Eikrem med kvarten kvar och Mattias Svanberg flyttades in i mitten blev det betydligt bättre och MFF tog då död på Rosenborgs övertag.

Då hade dock RBK redan kvitterat. Jo Inge Berget fällde ut armen för kunna hoppa högre och bollen tog på den. Straff och den sköt Elbasan Rashani i nät utan chans för Johan Wiland i MFF-målet.

_ Det var nog rätt dömt med straffen, konstaterade Magnus Pehrsson.

MFF:s ledningsmål var en höjdare.

Markus Rosenberg klackpassade till Magnus Wolff Eikrem och han avslutade hur snyggt och kallt som helst i friläget. Då hade det spelats 37 minuter.

Förutom den chansen skapade MFF tre-fyra bra till första 45. Pawel Cibicki sköt över från ett riktigt gott läge i ett kanonanfall och Magnus Wolff Eikrem höll på att prickskjuta in en frispark bakom RBK-målvakten Arild Östbö.

_ Den frisparken var faktiskt inte så bra, målvakten var helt borta och hade jag bara satt den lite mer till vänster hade det blivit mål, tyckte Magnus Wolff Eikrem.

På läktaren satt både den danske förbundskaptenen Åge Hareide och den nye norske basen Lasse Lagerbäck. Hareide tittade bland annat på Mike Jensen, som förra säsongen utsågs till den norska ligans bäste spelare och Lagerbäck hade hur många norska spelare som helst att titta på. Tre av dem spelade i MFF och mest imponerande Magnus Wolff Eikrem, i alla fall så länge han fick spela på kanten.

_ Sett till motståndet vi mötte var det offensivt den kanske bästa halvleken vi gjort. Rosenborg blev dåligt och det var vi som gjorde dem dåliga, betygsatte Eikrem den kollektiva insatsen före paus.

Individuellt var han också nöjd.

_ Höger yttermittfältare är för närvarande min bästa position.

_ Jag hoppas så klart att bli uttagen till landslaget. Innan jag blev skadad ifjor var jag med lite grann och det vill jag vara igen.

Han hyllade också Markus Rosenbergs assist till 1-0-målet.

_ Mackan har ögon i nacken. Det var ett riktigt bra anfall och när jag såg att målvakten gick iväg på fel håll lade jag bollen på andra sidan.

Målvakten Arild Östbö är ett nyförvärv från Sarpsborg och var en av få icke ordinarie spelare i Rosenborgs BK. Han stod för att André Hansen hade lätt skadekänning och övertygade inte.

Det gjorde istället bland andra Mike Jensen. Han spelade i MFF som 20-åring 2008 och var då utlånad från Bröndby. Nu är han en av Rosenborgs stora stjärnor.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close