skanesport_desktop-panorama-1

H65HandbollNyheter

Viktig H65-seger i jakten på ny Europacupbuckla

H65 Höör var illa ute mot Atletico Guardez i den första kvartsfinalen i Challenge Cup.
10-13 i paus vändes dock till 24-21 efter 60 minuter.
– Normalt sett är tre bollars marginal inte tillräckligt, det kommer att bli en helt öppen match i returen, säger Ola Månsson.
– Vi borde vunnit med tio bollar, säger Anna Olsson.

Den spanska ligatvåan Atletico Guardez, som kom med en festlig och högljudd klack, spelade ett oberäknerligt, snabbt och märkligt försvarsspel.
H65 hade svårt att tränga igenom det i början, och brast en del i försvarsarbetet. Gästerna kunde springa ifrån till 10-13 i paus och ledde som mest med fyra bollar.
– Vi snackade om hur vi var tvungna att springa mer, i sidled inte djupled, i två timeouter de första 20 minuterna och sedan i halvlek. I andra halvlek löste vi uppgiften på ett helt annat sätt och i slutet av matchen hade vi helt klart momentum, säger tränare Ola Månsson.

_19a3881

Efter en knapp kvart var det kvitterat 16-16 och H65 fortsatte att gasa. Månsson passade på att spela 7-6-spel för att få hemmalaget att komma ikapp och förbi, men det var ett spel med små marginaler. Två gånger om fick inhoppande målvakten Jannike Wiberg fläka sig för att rädda snabba omställningar. Chansningen gav resultat.
– Innan matchen hade jag inte varit nöjd med tre bollars seger. I halvlek hade jag tagit det utan att tveka. Jag känner ändå att vi har ett litet mentalt övertag på dem, men vet också att returen kommer att spelas på en fullsatt läktare med galen publik som skapar ett enormt tryck. Spanjorskorna kommer att ha mycket mer självförtroende då.
Cassandra Tollbring blev främsta målskytt med sju mål och Anna Olsson stannade på fem. De båda kommer att få en viktig roll i returen där det gäller att lösa det utgrupperade försvaret med modiga genombrott och listiga passningar.

Anna Olsson grymtade lätt missnöjt efteråt.
– Hade vi satt de lägen vi hade i första, och en del av dem i andra, så hade vi kunnat spela mer med axlarna nere resten av matchen. Nu blev det stressat och krampaktigt. Vi satte oss själva i trist sits och föll i deras fälla.
Ja, ni brände många klara chanser första kvarten?
– Vi skulle vunnit med tio bollar egentligen, men som vi spelade idag var det ändå ett rättvist resultat. Om vi spelat som mot Skuru eller Sävehof hade vi vunnit med mycket mer. Jag hoppas för oss själva att vi kan hitta högre grundnivå.

Hur ser du på returen?
– Det kommer att bli otroligt mycket tuffare och de här tre målen betyder ingenting. Jag ser det som om det står 0-0 från start. Men om bara ett par tre spelare till kommer upp i normalstandard så har vi jättestor chans, säger Anna Olsson.
Returen spelas på söndag den 12 mars med start klockan 19.
Vinnaren ställs i semifinalen mot segraren av polska Kram Start Elbag och tjeckiska Sokul Poruba. Polskorna vann första matchen med 29-24.

Foto: Martin Trobäck – www.kantbilder.se

Matchen kan ses i sin helhet här:
https://livestream.com/h65hoor/events/6968011/videos/151007674

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2