HandbollHandbollsbloggenNyheter

Från Ankaret till HK Malmö – och oväntad comeback

Ankaret är på väg att dundra hem den södra division två-serien och 19-årige Emil Möllerström har varit en starkt bidragande faktor.
Men medan Bjärreds handbollsmatadorer högst troligen spelar division ett-handboll till hösten – så lirar Emil i Handbollsligan.

HK Malmö har säkerställt tre talangfulla spelare genom att signera kontrakt med dem. Spelarna det rör sig om är Emil Möllerström, Lucas Lidbeck och Kassem Awad.

Malmös assisterande tränare Konrad Rasmusson sammanfattar:
-Emil är född 1997 och har gjort det bra för HK Ankaret under året som gått. En ung högersexa som vi hoppas skall ta ett par steg till i sin utveckling med rätt träningsmiljö.
-Lucas Lidbeck har egentligen varit med och tränat med A-lagstruppen hela säsongen men drog på sig en ryggskada som höll honom borta från spel hela hösten. Han har nu via mycket hårt arbete på varje träning visat att han vill vara med och konkurrera om speltid. En genombrottstark och kvickfotad niometersspelare.
-Kassem Awad är född 1995 och är från Nyköping men studerar i Malmö. En mycket intressant spelare som är välväxt och stark med bra fysik.

Den senare har synts på den sargade HK Malmö-bänken i de senaste matcherna och även gjort ett och annat inhopp.
Men någon slutspelsjoker? Njae, inte den här säsongen va.

Intressant i övrigt i HK Malmö-lägret är att Carl-Johan Andersson ska göra comeback.
Den långe och från sidan gänglige försvarsfuriren kliver in som mittförsvarare redan i veckans hemmamatch mot LUGI.

HK Malmö valde att inte ta in någon ny spelare innan fönstret stängde. De chansade och det gick åt pipan. Nu kommer Andersson in som en välbehövlig trea i mittförsvaret och det ska bli intressant att se hur långt steget är från handbollspensionär till comebackande elitspelare. Det borde ju vara ett helvete för stackaren och ge sig in i ringen bara sådär?

Det blev alltså en comeback i Malmögänget, men inte Stian som jag hetsade lite om (utan att egentligen tro på det). Jag skällde vid fel träd alltså. Och borde ha tänkt lägre när Calle smög förbi bakom ryggen efter Ricohmatchen. Jag trodde att han bara var där för att säga tjänare på gamla lagkamrater och dra i sig lite gratis käk…

***

Det finns inga jixar. Sådant är för idioter.
Det har Ole Törner deklarerat mycket tydligt för mig.

Därför vågar jag påstå att OV Helsingborg är helt stenklara som vinnare av Allsvenskan och ÄNTLIGEN tar de steget tillbaka upp i högsta serien.
Spelschemat är överkomligt och formen på topp.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close