Nyheter

Förbundet mjuknar i #Vittsjögate

Det har varit en hel del turer kring damallsvenska Vittsjö GIK och huruvida de ska få spela sina hemmamatcher i just Vittsjö.
Klubben, bygden, och till stor del resten av Fotbollssverige – har rutit ifrån. Och Svenska Fotbollförbundet har gett med sig en gnutta.

Det som började med att Vittsjö nekades dispens för att spela på sin arena för att det saknades 160 sittplatser (vilket fick styrelsen att vackla kring om de ens kunde spela i allsvenskan då) har blivit en nordostskånsk angelägenhet.
Kommunen, företagare, affärsmän, sponsorer, finansmän och ortsbor har samtliga slutit upp för att få sittplatsläktaren på plats. Hantverkar av alla de olika slag har ställt upp och förhoppningen från klubbens sida är nu att ha läktaren på plats till hemmapremiären den 22 april.

Svenska Fotbollsförbundet som nekade, högst oväntat för klubbledningen, dispens för de otillräckliga läktaren har gett med sig en aning. I en skrivelse som de släppte i veckan står det:
“Vittsjö har kommit in med önskan om omprövning av TK:s (tävlingskommitténs) tidigare beslut rörande Vittsjö IP och har nu också inkommit med finansiering och tidsplan.
Föreningen har därmed inkommit med ett material som mer än väl lever upp till vad som avkrävts andra föreningar som erhållit dispens. Därför får man dispens till 24 maj under förutsättning att man inför seriestarten inkommer med giltigt belysningsmätningsprotokoll. Sedan ska arenan leva upp till kraven.”

– Det ger oss visst andrum i byggandet av ny läktare. Men målet är fortfarande att den skall stå klar till hemmapremiären, säger klubbens ordförande Sigvard Gustavsson.
Som alltså fått dra i alla möjliga trådar för at få byggprojektet i ordning.
– I fredags kom det äntligen, det efterlängtade bygglovet. Den krokiga vägen mot att få ekonomin kring bygget börjar även den rätas ut och vi är på god väg mot målet. Vi smygstartade bygget av ny läktare i fredags med ett byggmöte för att dra upp riktlinjer för vad som ska hända mer praktiskt.

Några av de som lovat hjälpa till med byggprojektet som träffades är, Andreas Lundgren, Conny Bengtsson, Sven-Erik Henriksson med Bengt Ottosson. Kalle, från Grus och Makadam, som lovat stå för markarbetet..
– Vi fortsätter, som sagt, arbetet med insamling av pengar och uppmuntrar till medlemskap i 1933-klubben* som i år blir en direkt koppling till nya läktaren. Vi har inte i dagsläget full ekonomisk täckning för läktaren även om det framstår så i många medier, men insamlingen och engagemanget har hittills gett ett fantastiskt stöd både ekonomiskt och som en “klapp på axeln” så fortsätter det så klarar vi det hela vägen, säger Gustavsson.

* 1933-klubben blir man medlem i genom att betala 1933 kronor till klubben för att få sitt namn på en av stolarna + en del andra förmåner.

Läs även:

Vittsjös räddningsaktion på väg att lyckas

Relaterade artiklar

Back to top button
Close